Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

«θα το μετανιώσουν, όπως δεν έχουν μετανιώσει εδώ και πολύ καιρό».


Πούτιν: Όσοι στήνουν προκλήσεις κατά της Ρωσίας θα το μετανιώσουν

Προειδοποίηση απηύθυνε σε όσους προκαλούν τη Ρωσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στο κοινοβούλιο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε όσους ενορχηστρώνουν προκλήσεις κατά της Ρωσίας πως «θα το μετανιώσουν, όπως δεν έχουν μετανιώσει εδώ και πολύ καιρό».
«Η λογική και η τακτική της ρωσικής πολιτικής στη διεθνή αρένα είναι να διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια προς όφελος του λαού της, για μια σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας» διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του προς το κοινοβούλιο σήμερα, Τετάρτη.
«Ασφαλώς, η Ρωσία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα, τα οποία θα υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώκουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως ακριβώς κάνουν και άλλες χώρες του κόσμου» πρόσθεσε.
Προειδοποίησε δε, πως η Μόσχα θα βρει «ασύμμετρους», ταχείς και σκληρούς τρόπους για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων, αν άλλα κράτη αρνηθούν τον διάλογο.

«Η πρακτική ενορχήστρωσης πραξικοπημάτων και απόπειρας δολοφονιών επικεφαλής χωρών ξεπερνά τα όρια. Σε κάποιες χώρες, έχει παγιωθεί μια απαίσια συνήθεια - να προσκολλώνται στη Ρωσία με όποιο πρόσχημα. Είναι σαν να κάνεις σπορ. Πραγματικά επιθυμούμε να διατηρούμε καλές σχέσεις με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Όμως, αν κάποια χώρα εκλαμβάνει τις καλές αυτές προθέσεις σαν αδυναμία, η Ρωσία θα απαντήσει ασύμμετρα, ταχέως και σκληρά. Αυτοί που στήνουν προκλήσεις κατά της Ρωσίας, θα το μετανιώσουν, όπως δεν έχουν μετανιώσει εδώ και πολύ καιρό» διεμήνυσε ο ίδιος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κατέληξε λέγοντας πως η Ρωσία ορίζει τις «κόκκινες γραμμές» της, ευχόμενος πως κανείς δεν θα τις παραβιάσει.
https://sputniknews.gr/20210421/poytin-osoi-stinoyn-prokliseis-kata-tis-rosias-tha-to-metaniosoyn--12032640.html