Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οι μυστικές υπηρεσίες διαβάζουν το ιατρικό επίπεδο των χωρών, θέμα υψηλής στρατηγικής η υγεία ενός έθνους!



Ο Πούτιν ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων μάχεται ξανά σε ένα άλλο πεδίο μάχης, αυτό του βιολογικού πολέμου
Πανδημία:
Η Ρωσική Βοήθεια στην Ιταλία και η αδυναμία της Δύσης
Στήλη με ειδικό εξοπλισμό και στρατιωτικούς ειδικούς από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μετέβη από την αεροπορική βάση Pratica di Mare, κοντά στη Ρώμη, στο Μπέργκαμο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, γράφει ιταλικό δημοσίευμα.
Ειδικά οχήματα και ιατρική ομάδα από τη Μόσχα έφτασαν την Κυριακή, όταν το πρώτο μεταφορικό αεροπλάνο Ilyushin Il-76MD των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Λάτσιο, εκφορτώνοντας άνδρες και υλικά. 

Συνολικά η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 15 πτήσεις, η τελευταία έφθασε σήμερα (χθες), όπως αναφέρεται σε επίσημο σημείωμα .

Στο ρωσικό στρατιωτικό σώμα είναι επικεφαλής ο στρατηγός Σεργκέι Κίκοτ, εμπειρογνώμονας για τον άνθρακα και αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας Άμυνας  NBCR (Πυρηνική Βακτηριολογική Χημική Ακτινολογική) της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μαζί με αυτόν  άλλοι 120 ειδικοί οι οποίοι, όπως ανέφερε η La Stampa, οι τάξεις των στρατηγών, οι συνταγματάρχες, οι μείζονες υπολοχαγοί, είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις για να περιορίσουν τον βακτηριολογικό κίνδυνο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως συνέβη το 2016 για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας του άνθρακα στην περιοχή Γιαμάλ – Νένετς , στην κεντρική και τη βόρεια Σιβηρία.


Η ρωσική βοήθεια φαίνεται να αποτελείται από εκατό ειδικούς εντατικής φροντίδας, 200 χιλιάδες μάσκες, χίλια προστατευτικά κοστούμια και πάνω από όλα εξοπλισμό για την ανάλυση της θετικότητας στον ιό. Δύο μηχανές που μπορούν να επεξεργαστούν εκατό επιθέματα σε μερικές ώρες, χίλια ταχέως ταμπόν (2 ώρες) και 100 χιλιάδες κανονικά ταμπόν. 


Ωστόσο, ο ακριβής κατάλογος των υλικών θα δημοσιοποιηθεί από το Παλάτσο Κίτζι.


Μαζί με το υλικό, είδαμε επίσης μέσα για την απολύμανση του τύπου KDA "Orlan", μέρος της στήλης,που αποτελείται από 22 μονάδες ρωσικού ειδικού εξοπλισμού καθώς και λεωφορεία με στρατιωτικούς και συνοδεία οχημάτων και τεχνική υποστήριξη από την Ιταλία, η οποία κατευθύνθηκε στο Μπέργκαμο και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης του άνθρακα το 2016.


Μια σημαντική βοήθεια από τη Μόσχα ως εκ τούτου, μια βοήθεια που μπορεί να είναι μόνο στρατιωτικού τύπου δεδομένου ότι ακόμη και στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπως είδαμε, ο στρατός καλείται να αντιμετωπίσει βακτηριολογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα μέσα και το προσωπικό μιας δύναμης που υπήρξε εχθρός εδώ και 70 χρόνια μετακινούνται στο ιταλικό έδαφος για να βοηθήσουν τον πληθυσμό και το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του ιού.


Μια βοήθεια όχι μόνο για καθαρό αλτρουισμό. Αυτό είναι προφανές.

  Πρώτα απ’ όλα, η Ρωσία, χάρη στην εμπειρία που θα αποκτήσουν οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες της, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα την πιθανή έκρηξη της μεταδοτικότητας μέσα στα σύνορά της, η οποία, όπως έχουμε ήδη πει, δεν έλαβε ένα επαρκές μέτρο για να αποφευχθεί η μελλοντική ανεξέλεγκτη διάδοσή του.


Ακριβώς υπό αυτή την έννοια, η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι 120 Ρώσοι ειδικοί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μπέργκαμο ή στην επικράτεια αυτή, η οποία αποτελεί επί του παρόντος το μεγαλύτερο ξέσπασμα της επιδημίας στην Ιταλία, θα είναι πολύτιμη για τη Μόσχα και θα συμβάλει καθορίζοντας τα πρωτόκολλα δράσης για τη συγκράτηση του παθογόνου αυτού του τύπου,  που είναι αρκετά διαφορετικός από τον άνθρακα ή ακόμη πιο θανατηφόρος.

Το πραγματικό πρόβλημα, είναι η αδυναμία ενός ολόκληρου εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο δεν είναι μόνο ιταλικό αλλά σχεδόν όλης της Δύσης.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά οι δομές υγείας και το επίπεδο ιατρικής προετοιμασίας μιας χώρας λαμβάνονται ιδιαίτερα υπόψη από τις μυστικές υπηρεσίες των παγκόσμιων δυνάμεων, διότι μπορεί να συναχθεί η ικανότητα αντιμετώπισης εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η ικανότητα αντοχής του αμυντικού συστήματος.

Περιοδικά, η CIA, μαζί με άλλες οντότητες όπως το ελάχιστα γνωστό Εθνικό Κέντρο για την Υπηρεσία Ιατρικών Πληροφοριών (NCMI), συντάσσει εκθέσεις σχετικά με τις υγειονομικές ικανότητες των διάφορων εθνών «υπό παρατήρηση» και δεν μιλάμε μόνο για εχθρικά ή δυνητικά τέτοια έθνη.

Έχοντας δεχθεί ρωσική βοήθεια, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλυφθούν όλες τις αδυναμίες μας, με αυτή την έννοια, μπροστά στους παρατηρητές του τομέα οι οποίοι, κάποτε στο σπίτι τους, σίγουρα θα κληθούν να παράσχουν λεπτομερή στοιχεία και αναφορές σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ιταλία την εμφάνιση μιας επιδημίας, η οποία, θυμόμαστε, συγκαταλέγεται στις πιθανές απειλές μιας επίθεσης τρομοκρατών ή κρατικών παραγόντων, πάντα στο πλαίσιο του βιολογικού πολέμου.

Η βοήθεια, είτε προέρχεται από τη Ρωσία, την Κούβα ή την Κίνα, δεν είναι ποτέ δωρεάν: έχει πάντοτε μια έμμεση τιμή.

Η ρωσική στρατηγική, αλλά και η κινεζική, έχουν πάντα στόχο να διαλύσουν την ευρωπαϊκή ενότητα και να την απομακρύνουν, προς το παρόν ελάχιστα, από την αμερικανική επιρροή.

 Στοιχεία από το ιταλικό : Inside the news Over the Word

https://www.echedoros-a.gr/2020/03/blog-post_772.html#more