Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ανεβαίνει η ένταση ΝΑΤΟ-Ρωσίας: 9 βρετανικά πολεμικά πλοία τετ α τετ με 7 ρώσικα σε Μάγχη και Β Θάλασσα…..



Ανεβαίνει η ένταση ΝΑΤΟ -Ρωσίας μ΄εμπλοκή από Μαύρη Θάλασσα όπου ΝΑΤΟ-ικές φρεγάτες περιφέρονται συγχρόνως με πτώση ρωσικού SU27 ως τα Στενά της Μάχης όπου 7 ρωσικά πλοία πιέζουν τις βρετανικές ακτές ασφυκτικά.

To βρετανικό πολεμικόν ναυτικό ολοκλήρωσε μια επικεντρωμένη επιχείρηση επιτήρησης ρωσικών πολεμικών πλοίων μετά από ασυνήθιστη υψηλών επιπέδων δραστηριότητα στ΄Αγγλικά Στενά (Μάγχη) και Βόρεια Θάλασσα ανέφερε το Royal Navy.

Το βρετανικό πολεμικό ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι επιτήρησε 7 ρωσικά πολεμικά πλοία αφότου εντόπισε υψηλά επίπεδα δραστηριότητας ρωσικών πλοίων στ’ ανοιχτά των ακτών του..

Οι ναύτες του Royal Navy και τα πληρώματα αεροσκαφών παρακολουθούν κάθε μετακίνηση των ρωσικών πλοίων χρησιμοποιώντας ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες, που του επιτρέπουν να παρακολουθούν την πορεία και την ταχύτητά τους καθώς περνούσαν από τα βρετανικά νησιά.

Υποστηρίχθηκαν από ελικόπτερα Merlin και Wildcat των ναυτικών αεροσκαφών 814 και 815 αναφέρει το skynews.

Ο Πούτιν έχει διατάξει το στρατό του να διεξάγει ασκήσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ετοιμότητάς του να καταπολεμήσει τον περιβόητο κορωνοϊό, εάν είναι απαραίτητο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σ΄ανακοινωθέν του πως οι ασκήσεις που όφειλαν να γίνουν από 25-28 Μαρτίου, όφειλαν να συμπεριλαμβάνουν εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες και δυνάμεις σε πυρηνική, χημική και βιολογική προστασία.

dimpenews.com