Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Συρία: Άρχισε η Διεθνής Έκθεση «Από τη Δαμασκό …στον Κόσμο»

 
Υπό την αιγίδα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι δραστηριότητες του 61ου γύρου της Διεθνούς Έκθεσης της Δαμασκού,
 ξεκίνησαν την Τετάρτη με το σύνθημα «Από τη Δαμασκό …στον Κόσμο» με τη συμμετοχή 38 αραβικών και ξένων κρατών.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου Αλ Άσαντ στην έκθεση, πρωθυπουργός Ιμάντ Χαμίς, ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι η Συρία, μετά από 9 χρόνια σκληρού και άγριου πολέμου, είναι υπερήφανη για τις θυσίες των στρατιωτικών δυνάμεων και τις ευγενείς νίκες τους που απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την τρομοκρατία.
 
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας, εκτελούν, με περισσότερη αποφασιστικότητα και πίστη στη νίκη, τη μάχη για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ, όπου ο αμερικανο-τουρκικός συνασπισμός την μετέτρεψε σε καταφύγιο  των τρομοκρατών του κόσμου», είπε ο Χαμίς.
 
Πρόσθεσε ότι οι Σύριοι πιστεύουν στη νίκη ενάντια στην τρομοκρατία και δεν έχουν ραγίσει ποτέ και όταν η τρομοκρατία  κατάφερε να κλέψει ένα εργοστάσιο εδώ ή να καταστρέψει μια εγκατάσταση εκεί, δεν κατάφερε να κλέψει τις ελπίδες του συριακού λαού.

«Ο πόλεμος, στη Συρία δεν ήταν ποτέ μόνο στρατιωτικός ή πολιτικός, αλλά ήταν σε μια διάστασή του οικονομικός τρομοκρατικός πόλεμος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 
« Η κυβέρνηση άρχισε την υλοποίηση εκατοντάδων αναπτυξιακών έργων σε διάφορες επαρχίες και την ανασυγκρότηση των θεσμών του κράτους για τη διατήρηση και εδραίωση της νίκης των ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε ο Χαμίς, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.