Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μεγάλη νίκη του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ

 
 
Ο συριακός στρατός εισήλθε στη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν από όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης, που θεωρείται  η σημαντικότερη στην επαρχία Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με την Al Masdar News ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε να εισβάλει στη Χαν Σεϊχούν σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την κατοχή της.
 
Σύμφωνα με την πηγή, η πλήρης κατάληψη της πόλης αναμένεται να γίνει την επόμενη ημέρα.
Ορισμένες γειτονιές στο βόρειο τμήμα της πόλης βρίσκονται ήδη υπό έλεγχο του στρατού της Συρίας, ενώ έχει κοπεί η κύρια οδός ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών.
Η δράση για τον έλεγχο της Χαν Σεϊχούν έρχεται λίγες ώρες μετά την κατάληψη της Ταλ  Τάρι και διάφορα σημεία κοντά στην πόλη Αλ Ταμανάχ.
 
Αυτή τη στιγμή η στρατός της Συρίας προσπαθεί να καταλάβει την Αλ Ταμανάχ σε μια προσπάθεια να περικυκλώσει πλήρως τους τζιχαντιστές στο βόρειο μέρος του κυβερνείου της Χάμα.
 Ολοκληρώθηκε η περικύκλωση των τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ

Βηρυτός, Λίβανος (18:45)

Ο Συριακός Αραβικός στρατός έχει σταματήσει εντελώς όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ και στα βόρεια της Χάμα, ανέφερε μια πηγή του στρατού στην Al Masdar.
Η στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι συριακές αραβικές δυνάμεις του στρατού  συναντήθηκαν με στρατεύματα κοντά στην πόλη Αλ Ταμανάχ και αυτό δηλώνει την ολοκλήρωση της περικύκλωσης της περιοχής στη βορειοδυτική Συρία.

 
Εκτός από την πολιορκία των τζιχαντιστών, ο στρατός της Συρίας είχε να αντιμετωπίσει και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που είχαν τοποθετήσει παρατηρητήρια στην περιοχή.
 
Αλλά, ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να συντονίζεται με τους Ρώσους συμμάχους τους, επειδή δενεπιτρέπεται η πρόσβαση του στην εθνική οδό Χάμα- Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Σότσι της 17ης Σεπτεμβρίου του 2018.

 
Contro - controinformazione.info
--