Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συνασπισμός πρακτόρων. αποσταθεροποιεί τις συγκεντώσεις στο κέντρο των Αθηνών

Στις 14 συλλήψεις σταμάτησε το «κοντέρ» της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό την Κυριακή.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τους 14 συλληφθέντες μόλις τρεις είναι ελληνικής υπηκοότητας, ενώ οι υπόλοιποι είναι ως επί το πλείστον υπήκοοι χωρών της Ε.Ε.
(Ελβετία, Γαλλία, Αυστρία και Κύπρος) και τέσσερις Ιρανοί. Ξεχωρίζει η περίπτωση της Γαλλίδας υπηκόου, η οποία δήλωσε ότι είναι μαία και... άστεγη! Οσον αφορά τους Ιρανούς, κατά πληροφορίες στεγάζονται σε κατάληψης στέγασης προσφύγων στα Εξάρχεια.

Την ίδια στιγμή, στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» επικρατεί η γνωστή... σχιζοειδής «διαταραχή», με την πολιτική ηγεσία να καταγγέλλει την... ΕΛ.ΑΣ. για βίαιες συμπεριφορές. Το «σύνθημα» έδωσε αρχικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξαγγέλλοντας τη διενέργεια προανάκρισης για τους τραυματισμούς μελών της Λαϊκής Ενότητας, που υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν αναίτια από αστυνομικούς. Πέρα από το εν λόγω περιστατικό, έχουν γίνει καταγγελίες διαδηλωτών για ευθεία ρίψη δακρυγόνων και άλλες απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ, κυρίως στο Σύνταγμα και στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Τα περισσότερα -επικριτικά και χιουμοριστικά- σχόλια, ωστόσο, προκάλεσε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα», όπως αναφέρει αρχικά το ανακοινωθέν, σημειώνοντας ότι «τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει»...