Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το θέατρο των κολοσσών και η έμμεση υποστήριξη τους προς τους Τζιχαντιστές. Όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα ένα blog,Facebook και Twitter εξαφανίζεται ακόμα και χτές!

Η Κομισιόν ζητάει τη βοήθεια των κολοσσών του Internet: Google, Faceboook, Twitter κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους
Τη συνδρομή των κολοσσών του Διαδικτύου ζητάει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της επέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τόσο στις αραβικές χώρες όσο και στον Δυτικό κόσμο.
Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, και πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών θα δειπνήσουν την Τετάρτη με εκπροσώπους των Google, Facebook και Twitter με στόχο να βρεθούν τρόποι καταπολέμησης του εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο.
Αλλωστε, στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ η αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού και η ριζοσπαστικοποίηση των νέων που φεύγουν από τις χώρες τους για να πολεμήσουν στη Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αποψινό δείπνο θα συζητηθούν «κυρίως οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους τρομοκράτες (...) και τα μέσα και οι τεχνικές για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών».
Εδώ και αρκετούς μήνες, οι τρομοκράτες έχουν βρει στο διαδίκτυο ένα πανίσχυρο προπαγανδιστικό εργαλείο, με το Ισλαμικό Κράτος να έχει αναρτήσει πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς Δυτικών ομήρων.
Από την πλευρά τους οι μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κλείνουν τους λογαριασμούς όσων παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης, όπως, για παράδειγμα, αν προτρέπουν σε πράξεις βίας. Οι ενέργειες αυτές, ωστόσο, εκτελούνται μόνο αν επισημανθεί το γεγονός, καθώς, οι μεγάλοι ιστότοποι δεν παρακολοθούν όλο το περιεχόμενο των σελίδων τους.
Στις αρχές Αυγούστου το Twitter έκλεισε πολλούς λογαριασμούς μελών του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.


Πηγή: Η Κομισιόν ζητάει τη βοήθεια των κολοσσών του Internet: Google, Faceboook, Twitter κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/173357#ixzz3FctkwSvS