Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οι αιματηρές και βάρβαρες πράξεις των ισραηλινών υπερβαίνουν την δικαιολογία της άμυνας. Tα 1000 παιδιά ισοβαθμούν με γενοκτονία!

Spiegel: Το Ισραήλ φυλακίζει και βασανίζει ανήλικους Παλαιστίνιους
«Πέρυσι, περίπου 1.000 παιδιά Παλαιστινίων συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, συχνά χωρίς λόγο. Δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές μιλάνε για συστηματική κακοποίηση, που περιλαμβάνει φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και άλλα βασανιστήρια μετά από καταναγκαστικές ομολογίες, αλλά ο ισραηλινός στρατός παραμένει ακλόνητος σε αυτή την τακτική», γράφει το Spiegel.
«Κάθε χρόνο 700 Παλαιστίνιοι ανήλικοι συλλαμβάνονται από τον ισραηλινό στρατό. Το 2013 ήταν περισσότεροι από 1.000. Οι πιο πολλοί κατηγορούνται ότι έριξαν πέτρες - σε οχήματα, σε στρατιώτες, σε εβραίους εποίκους. Σύμφωνα με την ισραηλινή στρατιωτική νομοθεσία που εφαρμόζεται στους Παλαιστινίους στη Δυτική Οχθη, τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών θεωρούνται ποινικά υπόλογα για τις πράξεις τους. Ενα παιδί 12 ή 13 ετών μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μήνων για πετροπόλεμο», τονίζει το ρεπορτάζ.
Εφέτος, η UNICEF κυκλοφόρησε μια έκθεση σχετικά με τους Παλαιστινίους ανηλίκους που βρίσκονται υπό στρατιωτική κράτηση. Περιγράφει σοβαρές παραβιάσεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
«Οι παραβιάσεις φαίνεται ότι είναι ευρέως διαδεδομένες, συστηματικές και θεσμοθετημένες από την στιγμή της σύλληψης μέχρι τη δίωξη του παιδιού και την ενδεχόμενη καταδίκη και επιβολή της ποινής», γράφει η έκθεση.
Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναφέρονται στην έκθεση περιλαμβάνουν άσκηση σωματικής βίας, απομόνωση, στέρηση ύπνου, κάθε είδους εκφοβισμούς και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και σεξουαλική βία.
Ο 14χρονος Μαχμούντ αφηγείται στο Spiegel την περιπέτειά του στα χέρια Ισραηλινών στρατιωτών. Τον συνέλαβαν, τον χαστούκισαν, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και του κάλυψαν τα μάτια.

Τον οδήγησαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου ένας γιατρός τον ρώτησε αν έχει αλλεργίες και ασθένειες, και μετά του έδωσαν νερό αλλά όχι φαγητό. Πέρασε την νύχτα δεμένος, και τον ανάγκασαν να στέκεται όρθιος για να μην κοιμηθεί. Κάθε φορά που γλάρωνε, ένας στρατιώτης τον κλώτσαγε.
«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι οι  ενέργειες του ισραηλινού στρατού κατά των ανηλίκων στη Δυτική Οχθη είναι εν μέρει μια στρατηγική εκφοβισμού, για να τρομάζουν τα παιδιά και να μην συμμετέχουν σε μελλοντικές διαμαρτυρίες», καταλήγει το Spiegel.