Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μετανοημένος ποια αμερικανός έχει το γνώθι σαυτόν και δίνει ακόμα και την ζωή του!

Στην εμπόλεμη ζώνη της βόρειας Συρίας, όπου οι Κούρδοι αγωνίζονται να απωθήσουν τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στην πόλη Κομπάνι, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης έχει αναχθεί σε ήρωα για τη βοήθεια που παρέχει στους Κούρδους, όπως παρουσιάσθηκε στις οθόνες των αμερικανικών τηλεοπτικών καναλιών.
Το όνομά του είναι Jordan Matson, είναι 28 ετών, πρώην μέλος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ουισκόνσιν, ο οποίος εντάχθηκε στον κουρδικό στρατό πριν από τρεις εβδομάδες, μετά  από συνεννόηση που είχε μέσω διαδικτύου, προκειμένου να ενταχθεί σε μια φιλική δύναμη για να πολεμήσει κατά των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’-ΙΚ.
«Προσευχόμαστε για αυτόν καθώς αγωνίζεται κατά των τρομοκρατών του ΙΚ» δήλωσε ο Nawzad Hawrami, επικεφαλής στο Νάσβιλ Τενεσί, της μεγάλης κουρδικής κοινότητας στην Αμερική.
«Πήγε για να υποστηρίξει τους Κούρδους, προσευχόμαστε να γυρίσει υγιής στην οικογένειά του», είπε.
Σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα- που επικαλείται το Usa today, ο Matson αναρρώνει σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής Συρίας, μετά από μια πυραυλική επίθεση των εξτρεμιστών του ΙΚ στην Jazaa στα σύνορα Ιράκ – Συρίας.
«Όταν θα μπορέσω να ξαναβάλω την μπότα μου, θα πάω στη μάχη», δήλωσε ο Matson.
Ο δρ Αμίρ Σαρίφι, Κουρδο-αμερικανός καθηγητής γλωσσολογίας στο California State University, δήλωσε ότι το πολεμικό θάρρος του Matson έχει αποκαταστήσει κατά κάποιο τρόπο την πίστη του στις ΗΠΑ.
«Βρισκόμουν σε κατάσταση απελπισίας για την απάθεια του κόσμου προς τους Κούρδους της Συρίας, μέχρι που άκουσα για τον Jordan Matson που εντάχθηκε με τους Κούρδους στη μάχη κατά αυτών των τεράτων, των τζιχαντιστών», είπε.
Καθώς ο Jordan Matson κερδίζει οπαδούς μεταξύ των Κούρδων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πιο προσεκτική. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για τους πολίτες που ταξιδεύουν προς το Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των εξτρεμιστών, αφού, ενδεχομένως, έχουν εκπαιδευτεί από τρομοκράτες στις ΗΠΑ.
Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι μέχρι τώρα τρεις Αμερικανοί  πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr