Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πολίτες των Η.Π.Α πληρώνουν αναγκαστικά τα εγκλήματα πολέμου των Ισραηλινών

Οι ΗΠΑ υπερέβησαν τα 100 δις δολάρια σε βοήθεια προς το Ισραήλ
Έκθεση που εκπονήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις, καταγράφηκε η συνολική στρατιωτική βοήθεια που παραχωρήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ. Αυτή έχει υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα ‘Haaretz’.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι  ένας  μοναδικός φίλος και μελλοντικά δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος όπως οι ΗΠΑ.
Η εκτίμηση των 100 δισεκατομμυρίων αφορά τη συνολική στρατιωτική βοήθεια που παραχωρήθηκε από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
 Η έκθεση του Κογκρέσου, συγκεκριμενοποιώντας την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ την εκτιμά υψηλότερα, στα 121 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό έρχεται σε μια στιγμή, όπου δημοσίευμα Αμερικανού συντάκτη ανέφερε την Πέμπτη ότι το Υπουργείο Άμυνας – το Πεντάγωνο- ενέκρινε για τον ισραηλινό στρατό και άλλα όπλα, παρά την αποδοκιμασία του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αξιοσημείωτο είναι –γράφει το δημοσίευμα- ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραχωρούν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, σε ετήσια βάση,  ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η κυβέρνηση του προέδρου George W. Bush υπέγραψε το 2007, μια συμφωνία 10 ετών για παραχώρηση στο Ισραήλ 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα των οποίων χρησιμοποιούνται για αγορά αμερικανικών στρατιωτικών προϊόντων.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr