Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ε.Ε και Η.Π.Α ευλογούν τους 12.000 μαχητές απο 50 (!) χώρες!

Τρομάζει ο αριθμός των τζιχαντιστών που μάχονται ή καλύτερα σφάζουν στη Συρία. Στους 12.000 υπολογίζει τους τζιχαντιστές από 50 διαφορετικές χώρες υπολογίζεται ότι έχουν μεταβεί στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια τους υπολογίζει το Στέιτ Ντεπάρτμεντ.
Και μάλλον κάτι γνωρίζει καλύτερα απο τι στιγμή που μέχρι πριν να χτυπήσουν τους Κούρδους στο Ιράκ τους τροφοδοτούσαν αφειδώς για να ανατρέψουντον πρόεδρο της χώρας Άσαντ.
 Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, την Πέμπτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάμεσα στους 12.000 ξένους μαχητές τζιχαντιστές που έχουν επισκεφτεί τη Συρία από την αρχή της εμφύλιας σύγκρουσης βρίσκεται και ένας «μικρός αριθμός Αμερικανών». Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά δε ότι ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που μετέβησαν ή προσπάθησαν να πάνε στη Συρία για να πολεμήσουν είναι περίπου 100 τζιχαντιστές.
 
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 12.000 μαχητές στη Συρία από τουλάχιστον 50 χώρες συμπεριλαμβανομένων μερικών Αμερικανών που επισκέφτηκαν τη χώρα από την αρχή της σύγκρουσης το Μάρτιο του 2011», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρί Χάρφ.
 
«Δεν μπορούν να είναι όλοι εκεί», πρόσθεσε χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό των Αμερικανών πολιτών που συνεργάζονται μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS) ή άλλες υπερ-ριζοσπαστικές ομάδες στη Συρία.
 
Εντός της αμερικανικής κυβέρνησης πιστεύεται ότι περισσότεροι από 100 Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει, ή προσπάθησαν να κάνουν το ταξίδι στη Συρία τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια. Η Ουάσιγκτον ωστόσο, δεν εντοπίζει οποιοδήποτε οργανωμένο κίνημα για μια πιθανή αμερικανική τζιχάντ, όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες. 
 
Οι ΗΠΑ δηλαδή που προώθησαν όσο κανένας άλλος τους τζιχαντιστες στον εμφύλιο της Συρίας δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι αν κάποιος πρέπει να φοβάται για ισλαμικές επιθέσεις θα πρέπει να είναι η Ευρώπη!
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr