Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Τραπεζοκόμοι και υποκριτές» σε εξέχουσες εκκλησιαστικές θέσεις!

Με γενικεύσεις και ωραιοποιήσεις το κείμενο «προς το λαό»!  
Εξ απαλών ονύχων η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου στην πρόταση νομιμοποίησης της ανωμαλίας...
Διαβάζοντας τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου τα τελευταία χρόνια μου δίδεται η εντύπωση ότι οι καλοί μας Ιεράρχες στην πλειονότητά τους αγωνίζονται νυχθημερόν να αρέσουν στον κόσμο και όχι στον Χριστό!Του Διονύση Μακρή
 Δεν ξέρω καλοί μου Χριστιανοί αν κάνω λάθος - μακάρι να κάνω- αλλά στην διαπίστωση αυτή καταλήγω κάθε φορά που θα μελετήσω μία δήλωση η ανακοίνωση της διοικούσας Εκκλησίας αλλά και ενίοτε ορισμένων Ιεραρχών.
Διακρίνω με σαφήνεια στα λόγια τους και στα πρόσωπά τους την προσπάθεια να κρατήσουν ισορροπίες να αρέσουν σ’ αυτούς που θα τους επευφημήσουν, που θα τους χειροκροτήσουν και θα τους στηρίξουν στην εκκλησιαστική τους εξουσία... Λησμονούν το «ει τις θέλει πρώτος είναι, έσται πάντων έσχατος και πάντων διάκονος»!
Λησμονούν ότι θα πρέπει οι ίδιοι να είναι δοσμένοι και εξαρτημένοι πλήρως από το θέλημα του Θεού και όχι των ανθρώπων κατά το παράδειγμα των παιδιών που εξαρτώνται απόλυτα από τους γονείς τους. Και δυστυχώς διακρίνω ότι πολλοί Ιεράρχες μας αρέσκονται να καταστούν καλοί τραπεζοκόμοι και «φιλάνθρωποι» κατά το στυλ του νοσηρού παπισμού δίχως να προσδίδουν ως βασική προτεραιότητα στον πιστό την αιωνιότητα και σωτηρία... μέσω των διδαχών και των πράξεων του Κυρίου.
 Το γεγονός τούτο άλλωστε διαπιστώνεται από την σχεδόν παντελή απουσία της κατήχησης και του ουσιαστικού αποστολικού κηρύγματος...
Ως εκ τούτου η όλη στάση τους δύναται να ταυτισθεί μ’ αυτήν των γραμματέων και φαρισαίων που έμεναν στους τύπους, που εξυπηρετούσαν ιδιοτελείς σκοπούς, που χρησιμοποιούσαν τον λόγο του Θεού προκειμένου να πλουτίζουν (για να εξασφαλίσουν τα γεράματά τους) και να αναπαύονται στα επισκοπικά ανάκτορα και στις πολυτελείς πολυθρόνες μίας νοσηρής εξουσίας! Και στο τέλος καταλήγουν να χάνουν παντελώς την ουσία να τυφλώνονται, να αδυνατούν να δουν το Φως και την Αλήθεια και να γίνονται έμμεσοι και άμεσοι σταυρωτές του Ιησού Χριστού.
Η στάση των περισσοτέρων Ιεραρχών μας δυστυχώς εμπεριέχει κάθε είδους σκοπιμότητες, προσωπικές, πολιτικές, εκκλησιαστικές και δεν διαφέρει τις περισσότερες φορές απ’ αυτήν του Πάπα. Νοιάζονται και μοχθούν να μη θίξουν τα κακώς πραχθέντα μη τυχόν και στεναχωρήσουν το αρρωστημένο πολιτικό κατεστημένο... το οποίο υπηρετούν και στηρίζουν στο όνομα εννοιών και ιδεών, όπως ελευθερία, δημοκρατία που δυστυχώς έχουν διαστρεβλωθεί.
Ναι καλέ μου Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε έτσι είναι τα πράγματα. Δεν μπορείς να χαριεντίζεσαι και να χαϊδεύεις και να υποδέχεσαι τους συνειδητά αρνητές της πίστεως όπως λ. χ. τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αντί να τους καταγγέλεις στο ορθόδοξο ποίμνιο και να εφιστάς την προσοχή τουγιά τους βαρείς αυτούς λύκους!
 
 Κι αυτό γιατί αυτοί ευθαρσώς διακηρύσουν ότι η Ορθοδοξία πλέον δεν αποτελεί θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας και γι’ αυτό αγωνίζονται με κάθε τρόπο να την περιθωριοποιήσουν και να εκβάλουν από τη ζωή μας το χριστιανικό ήθος. Υποστηρίζουν τη βλασφημία, αρνούνται τα μυστήρια της πίστεώς μας λυσσωδώς πολεμούν την Εκκλησία αποδεχόμενοι αυτήν «ως αναγκαίο κακό» υποστηρίζοντας δήθεν την ανεξιθρησκεία!
 
 Μέσα στο πλαίσιο αυτό τάσσονται υπέρ της ανεγέρσεως τζαμιών για να εξυπηρετήσουν τα στίφη των λαθρομεταναστών που παρανόμως κατέκλυσαν την χώρα μας παραβιάζοντας τους νόμους της. Ακόμη επιμένουν στην κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, στη διαπόμπευση των ιερών και των οσίων της φυλής μας (βλ. την ηλιθιότητα του ανόητου βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου), την απομάκρυνση των ιερών εικόνων από τα δημόσια κτίρια κ.ο.κ. Και έλαβα αφορμή για να διατυπώσω τις ανωτέρω σκέψεις μου από το κείμενο που συνυπέγραψες καλέ μου Αρχιεπίσκοπε από κοινού με τον φιλόδοξο νεαρό και άπειρο, όπως αποδεικνύεται αρχιγραμματέα Γαβριήλ και αφορά τις θέσεις της Αγίας μας Εκκλησίας για το σύμφωνο συμβίωσης, τον πολιτικό γάμο και τον λεγόμενο γάμο των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων)! Εννοώ το κείμενο που εξεδόθη «προς το λαό» για να το διαβάσουν -αν το διαβάσουν- οι εκκλησιαζόμενοι ήτοι οι 500.000 περίπου χριστιανοί από τα δέκα εκατομμύρια!
 
 Ποιόν στα αλήθεια κοροϊδεύετε; Τον εαυτό σας η το Θεό; Ξέρετε καλά ότι ούτε το 2% των εκκλησιαζομένων δεν θα το διαβάσει και ίσως γι’ αυτό επιλέξατε αυτόν το μαλθακό και πονηρό τρόπο αντίδρασης των ισορροπιών έναντι της συγκεκριμένης προσωποποιημένης προτάσεως που κατατέθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και αφορά την νομιμοποίηση της ανωμαλίας, που εντέχνως οι ανωτέρω μεσαιωνικοί εκφραστές ενός ξεπερασμένου ρεύματος του διαφωτισμού προβάλλουν ως διαφορετικότητα!!!
Τι άραγε να φοβηθήκατε από αυτά τα ασήμαντα πολιτικά ανδρείκελα και τιποτένια ανθρωπάκια μίας ευτελούς πολιτικής σήψης και διαφθοράς που οδηγεί την ευλογημένη αυτή χώρα στον πνευματικό, ηθικό αλλά και κοινωνικό κατήφορο. Γιατί διστάσατε να καταγγείλετε δημοσίως τον παντελώς ανόητο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο, ο οποίος ευτέλισε το ιερό ράσο και έδειξε με την όλη συμπεριφορά του την όλη επικρατούσα φιλοσοφία του κόμματός του; Δίδετε την εντύπωση καλέ μου Αρχιεπίσκοπε όχι μόνο ότι είστε θιασώτης και εκφραστής μίας παρακμάζουσας θεολογικής εμετικής για τον τριαδικό Θεό χαλαρότητας αλλά επιπλέον ότι συνειδητά έχετε επιλέξει μία ενοχική στάση ισορροπιών.
Δίδετε την εντύπωση ότι επιδιώκετε να αρέσετε και στον Θεό και στον μιαρό Αντίδικο! Αυτό άλλωστε διαπιστώνεται και από το απαράδεκτο κείμενο «προς το λαό» το οποίο εγκρίνατε, όχι για να αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά για να αποποιηθείτε τις μεγάλες ευθύνες που έχετε ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος! Δεν βλέπετε την κατρακύλα της πολιτικής ζωής και τον ευτελισμό της κοινωνίας μέσα από την επικράτηση της σήψης και της διαφθοράς; Γιατί λοιπόν δεν διατυπώνεται με λίγα λόγια και ευθαρσώς την αλήθεια της πίστης μας παρουσιάζοντας ανοικτά και απροκάλυπτα τους πολεμίους της Αγίας Εκκλησίας; Τι φοβάστε και επιχειρείτε να καλύπτεσθε πίσω από τις γενικολογίες και εσείς και οι λοιποί Ιεράρχες που συμφώνησαν στην κυκλοφορία αυτού του κειμένου;
 Πιστεύετε ότι με την επιλογή αυτή υπηρετείτε την κοινωνική ειρήνη, στην οποία επενδύουν με... κονδύλια ο παπισμός και ορισμένα κράτη της Δύσης, όπως η Μ. Βρετανία εκ του πονηρού ορμώμενοι; Και για ποιά άραγε κοινωνική ειρήνη αγωνίζεσθε; Μήπως γι’ αυτήν που οδήγησε πρωτίστως στην πνευματική και δευτερευόντως στην υλική φτώχεια τον ελληνικό λαό η γι’ αυτήν την ειρήνη που έσπρωξε στην αυτοκτονία 4.000 συμπολίτες μας. Άραγε αυτοί που αυτοκτόνησαν δεν αποτελούσαν τμήμα από τα κρόσια που φέρετε στο πετραχήλι σας για τα οποία θα σας ζητηθεί ο λόγος στο απολογητικό βήμα του Θεού;...
Να γιατί μακαριώτατε εμμένουμε συνεχώς στην υποβολή της άμεσης παραίτησής σας. Αλλά μία τέτοια πράξη προϋποθέτει επίγνωση των δυνατοτήτων σας και προπαντός γενναιότητα, την οποία δυστυχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ποιμαντορίας σας δεν έχετε επιδείξει... Ανούσιες φιλολογίες... Φιλολογικά λοιπόν άριστο και επιμελημένο το κείμενο που εξεδώσατε προς το λαό! Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να περιγράφει και να αναλύει τα συμπτώματα της ασθένειας, που αφορούν τον κλυδωνιζόμενο πανταχόθεν σήμερα θεσμό της οικογένειας.
 
Ταυτόχρονα υπεραμύνεται της προσφοράς της Εκκλησίας στην ελληνική οικογένεια μέσω λ.χ. των Σχολών γονέων κ.ο.κ. Αν η συνδρομή της Εκκλησίας στο θεσμό της οικογένειας ήταν η δέουσα από πλευράς κατηχήσεως τότε δεν θα είχαμε το πλήθος των προβλημάτων τούτων ούτε θα κατακλύετο η ευλογημένη χώρα μας από την ανωμαλία και τους εκφραστές αυτής. Με το πλούσιο λεξιλόγιο και με τις ωραίες προτάσεις βέβαια το κείμενο θίγει αορίστως το πρόβλημα της αποιεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας και καταγράφει την κατάντια της που de facto την οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.
 
Άραγε η διοικούσα Εκκλησία δεν φέρει καμία ευθύνη; Δεν την απασχολεί ότι τυρβάζει περί πολλών άλλων εκτός της κατήχησης... Το κείμενο είναι αλήθεια ότι απευθύνεται σε ελαχίστους πιστούς που θα έχουν την υπομονή να το διαβάσουν με προσοχή για να διαπιστώσουν ότι μόνο σε μία μικρή πρόταση, η οποία χάνεται μέσα σε πληθώρα ανούσιων αναλύσεων η Ιερά Σύνοδος διατυπώνει την αντίθεσή της στην πρόταση των πολέμιων του ευαγγελίου και της χριστιανικής ηθικής πολιτικών ταγών και κομμάτων.
 
Αυτό και τίποτε άλλο. Έτσι οι καλοί μας Ιεράρχες πιστεύουν πως έκαναν το καθήκον τους και γιατί όχι μπορεί να θεωρούν πως έχουν ήσυχη τη συνειδησή τους έναντι του Θεού. Καλοί μου Ιεράρχες, καλέ μου Αρχιεπίσκοπε μπορείτε άραγε με το χέρι στην καρδιά να αναρωτηθείτε πόσοι και ποιοί Χριστιανοί κατάφεραν να διαβάσουν το απαράδεκτο αυτό κείμενό σας; Μία έρευνα σε δύο τρεις ενδεικτικά ναούς της Αρχιεπισκοπής θα σας δείξει ποιοί και πόσοι το διάβασαν...
 
Ειλικρινά σας λέγω ότι δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή σας στον ξύλινο εκκλησιαστικό λόγο που θυμίζει παπική φιλοσοφία και όχι ορθόδοξο βίωμα και ζωή! «...Η Εκκλησία μας καλείται να διαμορφώσει τη μαρτυρία της, καθώς και την ποιμαντική αντιμετώπιση όλων των νέων εναλλακτικών σχημάτων του ιδιωτικού βίου της εποχής μας, που αντιστρατεύονται την παραδοσιακή οικογένεια ενώ περιφρονούν τη διδασκαλία Της, η οποία σκοπό έχει την ενδυνάμωση των μελών της στη έμπονη πορεία τους προς τη Βασιλεία του Θεού, λαμβάνοντας σοβαρά υπ όψιν Της όλα τα φαινόμενα που αλλοιώνουν τον οικογενειακό βίο» αναφέρει μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν της ΔΙΣ!!! Καταλάβατε χριστιανοί μου από το ανωτέρω απόσπασμα τίποτε; Τα εναλλακτικά σχήματα του ιδιωτικού βίου αντιστρατεύονται στην παραδοσιακή οικογένεια η αυτοί που τα προωθούν και τα εκφράζουν, δηλαδή η πολιτική εισαγόμενη σαπίλα; Αυτά περιφρονούν την διδασκαλία της Εκκλησίας η οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που τα υποστηρίζουν και τα εκφράζουν;
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό σας κακώς τότε οι Άγιοι Πατέρες τιμώρησαν τον αιρεσιάρχη Άρειο και το Νεστόριο! Θα έπρεπε να καταδικάσουν μόνο τις αιρετικές δοξασίες και όχι τους ιδίους για να κρατήσουν, όπως σοφά πράττετε εσείς τις ισορροπίες. Θα υποστηρίξετε πως δεν είναι το ίδιο. Μην ξεγελιέστε! Αυτοί που προτείνουν την νομιμοποίηση της ανωμαλίας δυστυχώς φέρουν τον τίτλο του χριστιανού ορθοδόξου και απευθύνονται σε χριστιανούς ορθοδόξους για να επιβάλλουν την βλακωδέστατη πολιτική τους... Θα τους δεχόμουν ως Καίσαρες αν δεν υπεισέρχεντο με τις πράξεις και αποφάσεις τους στην διαμόρφωση νέων ηθών στην χριστιανική κοινωνία μας... στο όνομα μίας ψευτοελευθερίας που σώνει και καλά θέλει να καταστήσει την ψυχασθένεια νόμο του κράτους. Τολμήστε μακαριώτατε αυτούς τους πολεμίους, τους βαρύτατους αυτούς λύκους που φορούν προβιά προβάτου όχι μόνο να τους καταγγείλετε αλλά και να τους θέσετε εκτός Εκκλησίας.
 
 Μην τους φοβάστε! Θρασύδειλα υποκινούμενα ανθρωπάκια είναι και ανδρείκελα που εξυπηρετούν εξουσίες που κινούνται υπό τον μόδιον... Κάντε το, όπως η Εκκλησία της Μολδαβίας... Κι αν λόγω προσωπικών αδυναμιών δεν μπορείτε αδειάστε μας τη γωνιά για να αναλάβει τη ηνία της Εκκλησίας μας κάποιος με γενναίο ορθόδοξο φρόνημα.
ΠΗΓΗ www.orthodoxia.gr


Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013