Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αυτο συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα: 'αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα'

Πατριάρχης Κύριλλος :Η μεγαλύτερη γενιά είναι υπεύθυνη για τις κακές συνήθειες των νέων
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος κάλεσε την κοινωνία να δίνει περισσότερη προσοχή στην ανατροφή της νεολαίας, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.
"Σήμερα πολλές φορές η μεγαλύτερη γενιά, ακόμα και δάσκαλοι στο σχολείο και καθηγητές στα ΑΕΙ παραπονούνται ότι η νεολαία έγινε άσχημη. Δεν έχουν όμως ευθύνες για τη νέα γενιά; Άρα η μεγαλύτερη γενιά δεν είναι παιδαγωγός των νέων; " είπε ο πατριάρχης την Τετάρτη, στην γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ναό της Κοιμήσεως του Κρεμλίνου, όπου τέλεσε τη λειτουργία.
"Μπορεί άραγε η νεολαία παρακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων που διαπράττουν αδικήματα, καταστρέφουν οικογένειες, ηθικές αξίες της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής ζωής, μπορεί να γίνει αλλιώτικη; Θα γίνουν οι νέοι άλλοι άνθρωποι εάν παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που δημιουργούν οι μεγάλοι καταστρέφοντας την ηθική βάση της νεολαίας; Θα γίνουν όπως οι χειρότεροι ήρωες των ταινιών αυτών. Έτσι και γίνεται ", διαπίστωσε.

Κατά τα λόγια του Προκαθήμενου όλη η μεγαλύτερη γενιά, και πρώτα από όλα οι γονείς και εκείνοι που επηρεάζουν τα μυαλά, παιδαγωγοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, παραγωγοί ταινιών "έχουν ευθύνες για την διαμόρφωση της νέας γενιάς ".

"Μας κάνει εντύπωση η αγριότητα στο νεανικό περιβάλλον. Πώς άραγε να μην είναι σκληροί, άγριοι, όταν ο πρωταγωνιστής σήμερα τελεί βίαιες πράξεις; Γιατί μας κάνει εντύπωση ότι η νεολαία κάνει χρήση ναρκωτικών και φεύγει από τον κόσμο αυτό; Γιατί δεν μας κάνει εντύπωση ότι όλος ο εικονικός κόσμος που δημιουργήθηκε από τους μεγάλους, βοηθάει να κόψει ο άνθρωπος τη σχέση του με την πραγματικότητα και να φύγει από αυτόν τον κόσμο!" είπε ο Πατριάρχης.