Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ξεπουλάμε την Αμυντική μας Βιομηχανία στους Ισραηλινούς!

Ιδιαίτερα σημαντική και αποδοτική ήταν η επίσκεψη Ισραηλινού αξιωματούχου υπεύθυνου για τις εξαγωγές πολεμικού υλικού του κράτους του Ισραήλ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Εξαγωγών Άμυνας και Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ (SIBAT) κ. Shmaya Avieli.
Ο κ. Avieli, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Συνοδευόταν από τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Arye Mekel.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, είχε ως αντικείμενο την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν Μονάδες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με πρώτη την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)!!Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ιδρύθηκε το 1975. Είναι εταιρία ειδικευμένη στην κατασκευή τμημάτων πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ έχει αναλάβει και τη συντήρηση των αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι η μεγαλύτερη κρατική αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας.
Παρότι, θετική πορεία ανάπτυξης καταγράφει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ), όπως αποτυπώνεται στα δημοσιευμένα αποτελέσματα της χρήσης 2011, εντούτοις η τρικομματική Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πουλήσει και την ΕΑΒ!!!
Εύλογο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών, αφού η ΕΑΒ είναι μια σύγχρονη αεροναυπηγική Μονάδα και άριστο προσωπικό, καταξιωμένους επιστήμονες και άρτιο τεχνικό δυναμικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΑΒ είναι ότι, το Υπουργείο Άμυνας, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ανέθεσε τη σύμβαση για τη συντήρηση των κινητήρων Τ56 της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας (RSAF) στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) σε συνεργασία με την Σαουδαραβική εταιρεία Middle East Propulsion Company (MEPC). Η ανάθεση έγινε μετά τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν και όλα τα άλλα Εξουσιοδοτημένα Κέντρα Συντήρησης Κινητήρων Τ56, που λειτουργούν παγκοσμίως. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.
Πάντως, πιθανή συμμετοχή των Ισραηλινών ή ακόμη και εξαγορά της ΕΑΒ από τους Ισραηλινούς, είναι προφανές ότι θα έχει και πολιτικές και στρατιωτικό-διπλωματικές αναταράξεις. Και αυτή η πτυχή θα πρέπει να απασχολήσει πολύ την Ελληνική Κυβέρνηση, διότι, η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (Α. Μεσόγειος και Μ. Ανατολή) είναι σε μια φάση ασταθούς γεωπολιτικής ισορροπίας και κάθε κίνηση ενδεχομένως να είναι καταλυτική για την εξέλιξη των «ανοικτών» Εθνικών μας Θεμάτων, ίσως μάλιστα και με τη μορφή της «υποχρεωτικής» ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής σε εμπόλεμες ζώνες!! .

Χρήστος Καπούτσης
spirospero.gr