Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς φραγμούς οι προδοσία. Τα δίνουν όλα σε αυτούς που έσφαξαν τους προγόνους μας!

Ενδιάφερον για 23 λιμάνια και μαρίνες που θα πουλήσουμε!Η παρακάτω είδηση προφανώς δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη. Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα νησιά του Αιγαίου, στα λιμάνια και στις μαρίνες της Ελλάδας δείχνουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες,
 σύμφωνα με δηλώσεις διευθυντικών στελεχών τουριστικών και οικονομικών επιχειρήσεων, αλλά και δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.

Ο Τουργκούτ Γκιουρ, πρόεδρος του Επενδυτικού Συνεταιρισμού Τουρκικού Τουρισμού (TYD), ανέφερε ότι αναμένουν «συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αθήνα για να δούμε τι υπάρχει ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε επενδύσεις». Ο κ. Γκιουρ πρόσθεσε ότι «την Τουρκία την ενδιαφέρουν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου» και αποκάλυψε ότι το TYD «έχει λάβει ήδη σχετικές προσκλήσεις από τους επικεφαλής των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Εκτός, όμως, από τις τουριστικές επενδύσεις στα ελληνικά νησιά, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Τουρκίας αναμένεται να συκεντρώσουν και τα 23 λιμάνια και μαρίνες που θέλουμε να πουλήσουμε. Η Limak, τουρκική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε λιμάνια και παράκτια έργα, είναι μία από τις εταιρίες που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της.
Ο Σεντάρ Μπάκακσιζ, μέλος του συμβουλίου της επιχείρησης, δήλωσε ότι η Limak έχει «εταιρίες που επενδύουν σε τουριστικά έργα σε όλο τον κόσμο, από την Τουρκία έως τις Μαλδίβες» και σημείωσε ότι μια ελληνοτουρκική συνεργασία στον επενδυτικό τουριστικό χώρο θα έχει «θετικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές πολιτικές σχέσεις».
Τέλος, ο Σελιμ Εγκελί, επικεφαλής του Τουρκοελληνικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου, εξέφρασε την ελπίδα σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «οι Τούρκοι επενδυτές θα δείξουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και θα επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως έκαναν στην Τουρκία».
dimokratianews.gr