Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα πωλήσει στην Τουρκία και άλλα όπλα εκτός από το S-400

 
Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ετοιμάσει και άλλα προγράμματα πώλησης όπλων, εκτός από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στα εγκαίνια του Ρωσο-Τουρκικού  Συμβουλίου Συνεργασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η σύναψη της σύμβασης 2,5 δις δολάρια για την προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία είναι σήμερα πρώτη προτεραιότητα, ενώ θα ακολουθήσει στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
«Υπάρχουν σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας,  όσον αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα. Πρώτον, μιλάμε για το τέλος της σύμβασης για την προμήθεια της Τουρκίας με αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και δεύτερον για προγράμματα που θα ακολουθήσουν».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ‘άλλα ελπιδοφόρα σχέδια έργων’ που σχετίζονται με τουρκικά αμυντικά προϊόντα στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να διευκρινισθούν.
 
Η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν συμβόλαιο αξίας 2,5 δις  δολαρίων για την προμήθεια τεσσάρων συστοιχιών S-400 στην Τουρκία στο τέλος του 2017.
Οι παραδόσεις τους θα αρχίσουν τον Ιούλιο και η Τουρκία θα καταστεί η τέταρτη χώρα που αποκτά το σύστημα αυτό, μετά από την ίδια τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Κίνα.
news.bg