Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Μητροπολίτη Σπάρτης:"Βιώνουμε εποχή διωγμού, αλλά αυτοί οι διωγμοί ανέδειξαν την Εκκλησία, την Πίστη, τους Αγίους μας."

 
Για τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, μίλησε σε συνέντευξή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.
“Χρειάζεται να έχουμε γενναιότητα για να μπορέσουμε να πατήσουμε πόδι και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών,” είπε ο Σεβασμιώτατος ενώ τόνισε ότι “οι διωγμοί ανέδειξαν την Εκκλησία μας και την Πίστη μας”.
Μιλώντας, μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί επισήμανε: “Μη μας φοβίζει ότι είναι μια αποκαλυπτική εποχή και αυτή η εποχή βγάζει Αγίους, ομολογητάς και απολογητάς, άλλωστε όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία μας γεννήθηκε μέσα στο σπήλαιο ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε στα ανάκτορα”.
Στην συνέντευξή του, επίσης, μίλησε για τα πνευματικά στηρίγματα των Ορθοδόξων, για τη σημερινή οικογένεια, για τις πρωτόγνωρες αλλαγές που βιώνουμε αλλά έδωσε και ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο με αφορμή τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, λέγοντας : “Να μη μείνουμε στα μνήματά μας”.Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
https://www.briefingnews.gr/orthodoxia/mitropoliti-spartisvionoyme-epohi-diogmoy-alla-aytoi-oi-diogmoi-anedeixan-tin-ekklisia