Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κορακάκη, το χρυσό πρότυπο για τους νέους Έλληνες!

Τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Κορακάκη
Τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο χάλκινα, έχει κατακτήσει η Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η 22χρονη ολυμπιονίκης και ο νεότερος αδελφός της Διονύσης κατέλαβαν την τρίτη θέση στο μεικτό αγώνισμα με αεροβόλο πιστόλι στο Φορτ Μπένινγκ, με 416 βαθμούς.

Ήταν η πρώτη φορά που ο 19χρονος Διονύσης Κορακάκης ανεβαίνει στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης στην σύντομη έως τώρα σταδιοδρομία του.



Η Κορακάκη έχει ήδη κερδίσει χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα, ενώ κατέκτησε το χάλκινο στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.

Την πρώτη θέση στο μεικτό αεροβόλο κατέλαβαν οι Ισπανοί Σόνια Φρανκέτ και Πάμπλο Καρέτα, με 479 βαθμούς. Δεύτερο κατετάγη το ζευγάρι Ζοράνα Αρούνιβιτς και Νταμίρ Μίκετς από την Σερβία, με 477,5 πόντους.

Σημειώνεται πως το ελληνικό ζευγάρι ήταν σαφώς το νεότερο από τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν στο βάθρο, καθώς κανένας από τους άλλους τέσσερις αθλητές δεν είναι κάτω των 31 ετών.

Μετά το μεικτό του αεροβόλου πιστολιού, Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων των Αγώνων, πίσω από την Κίνα που έχει κατακτήσει δέκα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/373437/trito-metallio-sto-pagosmio-kupello-gia-tin-korakaki/#ixzz5FS40wQdN