Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Σκληρή απάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία (βίντεο)

Προειδοποιήσεις προς την γείτονα Τουρκία αλλά και ειδική μνεία στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, επιφύλασσε ο Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.
«Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Ομως, αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο ελληνικός στρατός είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα» είπε ο Α/ΓΕΣ μιλώντας στα Τρίκαλα στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.
Στην εορταστική τελετή διαβάστηκε και η ημερήσια διαταγή της 23ης Απριλίου 2018 του Α/ΓΕΣ, η οποία αποτελεί σκληρή απάντηση στους γείτονες Τούρκους, τις διαχρονικές απειλές και τον χειρισμό τους στο θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στελεχών.
Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρει μεταξύ άλλων σημαντικών, χαρακτηριστικά:
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό σε απαιτούμενες αλλαγές πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες.
»Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό μας καθήκον και ότι καθοδηγούμενοι από τις αρχές μας, είμαστε έτοιμοι, υπό τη σκέπη του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού.
»Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, είναι στον Αξιωματικό και τον Υπαξιωματικό μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης».

Δείτε το βίντεο:



https://www.tribune.gr/politics/news/article/458857/skliri-apantisi-toy-archigoy-ges-stin-toyrkia-vinteo.html