Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα εγκαταλείψουν την Μανμπίτς- παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας»

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίθερ Νάουερτ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν την πόλη Μανπίτς της Συρίας», παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την απελευθέρωση της πόλης από τις κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας- YPG.
“Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται στην Μανμπίτς. Διευκρινίσαμε στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε την παρουσία μας εκεί”, ανέφερε.
Η Νάουερτ είπε επίσης ότι οι συνομιλίες με την Άγκυρα δεν έχουν ολοκληρωθεί και η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να τις συνεχίσει, αναφερόμενη στις τρεις τεχνικές επιτροπές της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και οι αντάρτες του λεγόμενου ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ από τις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» εναντίον της πόλης Αφρίν στη Συρία που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του κουρδικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση» -PYD,  το οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα είναι παρακλάδι του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).
 
(Στοιχεία από mk-turkey.ru)