Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

«Καθαρίστε τη Νομική τώρα»!

Κραυγή αγωνίας 93 πανεπιστημιακών για το όργιο παρανομίας που συντελείται
Τη δημόσια διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς παρανομίας στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, εξέφρασαν με ανοιχτή επιστολή τους 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι πανεπιστημιακοί προειδοποιούν σε αυστηρό τόνο: «Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών μας και να περιφρουρήσουμε το κύρος της σχολής μας, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο, αν χρειαστεί».

Εδώ και χρόνια έχει παγιωθεί μια νοσηρή κατάσταση στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, που έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης και χρήσης σκληρών ναρκωτικών. Το θέμα είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ και φωτογραφίες η «δημοκρατία» στις 29 Ιουνίου 2017.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές στην επιστολή τους, που κοινοποιείται στις δικαστικές και τις εισαγγελικές Αρχές, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στις αστυνομικές Αρχές, στον δήμαρχο Αθηναίων και στους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, εφιστούν την προσοχή όλων των αρμόδιων Αρχών και παραγόντων για τις αξιόποινες πράξεις, όπως διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις που τελούνται καθημερινά στον πεζόδρομο.

«Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών μας, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, προσβάλλει δε την ίδια την ιστορία της Νομικής Σχολής. Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι 93 πανεπιστημιακοί.

Οι υπογράφοντες κάνουν λόγο για απραξία της Πολιτείας παρά τις δεκάδες καταγγελίες, ενημερωτικές επιστολές, επισκέψεις, προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Αστυνομία και στον δήμο, κατηγορώντας τους για ακατανόητη αδράνεια και μετάθεση ευθυνών, επισημαίνοντας ότι «από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουν γίνει βαρύτερες συμπλοκές ή θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας».