Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε και την Ιερουσαλήμ» ούρλιαζε κυβερνήτης του Ερντογάν

- Η προπαγάνδα του Ερντογάν δείχνει να... αποδίδει καρπούς στην Τουρκία - Ο κυβερνήτης της Καισαρείας έδωσε ένα εθνικιστικό σόου που θα ζήλευε κι ο ίδιος ο "σουλτάνος" - Βγήκε σε μπαλκόνι και φώναζε στο πλήθος πως "με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ" - Κρατούσε το σπαθί Ζουλφικάρ, που αποτελεί αναπαράσταση του σπαθιού του Αλί, το οποίο είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες - Δείτε βίντεο με τις πρωτόγνωρες εικόνες
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κάνει τον εθνικισμό συνώνυμο της προεδρίας του. Όταν έχει εσωτερικά ή εξωτερικά (σ.σ. όπως τώρα στην Συρία) προβλήματα, τότε η «απάντηση» είναι μία: Εθνικιστικές «κορώνες», απειλές κατά πάντων και αλυτρωτισμός… όσο δεν πάει!

Γίνονται όλοι Ερντογάν!

Η τακτική του γνωστή, ωστόσο φαίνεται τον τελευταίο καιρό πως αποτελεί πηγή έμπνευσης. Πηγή έμπνευσης για… μικρούς σουλτάνους, οι οποίοι «πατώντας» στην ρητορική του Ερντογάν, ονειρεύονται δίχως όριο!
click4more
Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο κυβερνήτης της Καισαρείας, Νετσατί Σεντούρκ. Ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικιστικό σόου.
Κρατούσε ένα γιαταγάνι στο ένα χέρι και ένα μεγάφωνο στο άλλο. Βγήκε στο μπαλκόνι του κυβερνείου και απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αναφώνησε: «Θα μπούμε στη Μοσούλη και στην Ιερουσαλήμ«, σύμφωνα με δημοσίευμα του haberturk.
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ«, φώναζε χαρακτηριστικά ο Νετζατί Σεντούρκ.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε τελετή νεολαίας, με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915.
Δείτε τις εικόνες

Με το σπαθί του Αλί

Ο Σεντούρκ μάλιστα σήκωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους ομοίωμα του σπαθιού Ζουλφικάρ, που είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.
Πιο συγκεκριμένα, δύο σπαθιά πάρθηκαν ως λάφυρα από το ναό της ειδωλολατρικής θεότητας Μανάτ, κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Σα’ντ ιμπν Ζαΐντ αλ-Ασαλί. Ο Μωάμεθ το έδωσε στον Αλί, λέγοντας του ότι το ένα από αυτά ήταν το Ζουλφικάρ, το οποίο έγινε το διάσημο σπαθί του Αλί και αργότερα το σύμβολο του Σιιτισμoύ. Ερντογάν Ερντογάν
  https://www.newsit.gr/kosmos/ti-voitheia-tou-allax-tha-kataktisoume-kai-tin-ierousalim-ourliaze-kyvernitis-tou-erntogan/2457616/