Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο, αλβανικό πολεμικό στη Σμύρνη


Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των στρατιωτικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας, κατέπλευσε στο λιμάνι του Δυρραχίου στις 22 Μαρτίου το τουρκικό υποβρύχιο «TCG Preveze»,
 το οποίο επρόκειτο
να αποπλεύσει σήμερα 25 Μαρτίου. Ενώ συγχρόνως, σκάφος του αλβανικού πολεμικού ναυτικού κατέπλευσε χθες στη Σμύρνη.
Για το σκοπό αυτόν, όπως σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, θα μεταβεί (πήγε χθες) στη Σμύρνη για να παραβρεθεί σε τελετή Τούρκων και Αλβανών στο τουρκικό λιμάνι.
 
Κατά την υποδοχή του τουρκικού υποβρυχίου στο Δυρράχιο της Αλβανίας, ο Τούρκος πρέσβης, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ, τόνισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα στους στρατιωτικούς και αμυντικούς τομείς που τις καθόρισε ‘πολύ έντονες’. Επεσήμανε, επίσης, και τη συνεργασία και σε άλλους τομείς.
 
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_239.htmlΟ Γιορούκ είπε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα πλοίο των ναυτικών δυνάμεων της Αλβανίας βρίσκεται στο λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία. Η κυρία υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ( Όλτα Τζάσκα-Olta Xhaçka) προκειμένου να επισκεφθεί το πλοίο και το πλήρωμα του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας , αύριο θα μεταβεί στην Τουρκία».
Αυτές οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της υπουργού Άμυνας καταδεικνύουν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κυρίως στον στρατιωτικό τομέα, τόνισε ο Γιορούκ.
«Το υποβρύχιο TCG Preveze S 353, μήκους 62 μέτρων και εκτοπίσματος 400 τόνων θα βρίσκεται στο λιμάνι του Δυρραχίου μέχρι της 25 Μαρτίου», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
 
(Στοιχεία από dunyabulteni.net)