Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Το Δολοφονικό Κράτος του Ισλάμ κάλεσε σε επιθέσεις σε εκκλησίες των ΗΠΑ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κάλεσε σε επιθέσεις σε εκκλησίες των ΗΠΑ και ανάρτησε και λίστα με τις διευθύνσεις τους για να τις βρουν οι μοναχόλυκοί του.

Σε επιφυλακή έθεσαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές Αρχές τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις, υπό το φόβο επιθέσεων οπαδών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον εκδηλώσεων για τις γιορτές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών σε εκκλησίες, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με το CNN, παρά την προειδοποίηση, που διατυπώθηκε σε σήμα του FBI και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) προς τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, οι ομοσπονδιακές Αρχές σημείωσαν ότι δεν έχουν περιέλθει σε γνώση τους συγκεκριμένες, αξιόπιστες απειλές.
Κατά το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, το σήμα αυτό διαβιβάστηκε μετά τη ανάρτηση ενός -δημόσια προσβάσιμου- καταλόγου με εκκλησίες των ΗΠΑ σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, συμπλήρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Οπαδοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «συνεχίζουν» να απευθύνουν «προτροπές για επιθέσεις εναντίον εορταστικών συγκεντρώσεων», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων «με στόχο εκκλησίες», ανέφερε το σήμα, που περιγράφει επίσης διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας για την οποία η αστυνομία πρέπει να επαγρυπνεί.