Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Made in Israel UAV, θα παρακολουθούν τα πάντα! Για άλλη μια φορά το συγκεκριμένο λογισμικό θα φυλάει τα πρόβατα...

Περιπολίες και από αέρος ετοιμάζει η Αστυνομία -Εξοπλίζεται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Τη δυνατότητα να κάνει περιπολίες και από αέρος θα έχει η ελληνική αστυνομία σύντομα, μια και είναι στα σκαριά ο εξοπλισμός της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
 Τα νέα «εργαλεία» μπορούν να ενισχύσουν την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με την εποπτεία των συνόρων, αλλά και τον «πόλεμο» κατά του οργανωμένου εγκλήματος και των τρομοκρατικών ομάδων.Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ήδη σε επαφή με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων που ειδικεύονται στην κατασκευή με επανδρωμένων αεροσκαφών σύμφωνα με την «Καθημερινή», ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα του αριθμού και του τύπου των αεροσκαφών που θα επιλέγουν. Για την αγορά τους εξετάζεται και η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλιών.

Τα «αθόρυβα», μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν εικόνα, ήχο και άλλα δεδομένα (π.χ. εντοπισμό στίγματος κινητών) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, βοηθώντας έτσι στον συντονισμό των αρχών αλλά και στην πρόληψη έκνομων ενεργειών. Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ζήτημα της επαναλειτουργίας των καμερών ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είναι ανενεργές.


Πηγή: Περιπολίες και από αέρος ετοιμάζει η Αστυνομία -Εξοπλίζεται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/160307#ixzz35Mvjczr1