Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Η Ρωσία χρησιμοποίησε τα μαχητικά ρομπότ στις ασκήσεις

Τα μαχητικά ρομπότ «Platforma-М» με ολμοβόλα και πολυβόλο και μη επανδρωμένα ιπτάμενα μηχανήματα «Grousha» συμμετέχουν στις πολεμικές ασκήσεις της Ρωσίας που διεξάγονται στην περιοχή του Καλινιγκράντ (περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ευρώπη), μεταδίδει την Παρασκευή το γραφείο Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας.
Οι κοινές ασκήσεις του Στόλου της Βαλτικής, των Δυνάμεων των πεζοναυτών και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας διεξάγονται ταυτόχρονα με τις διεθνείς ασκήσεις του NATO Saber Strike-2014 kai Baltops-2014. Οι δύο δράσεις συγκέντρωσαν αντίστοιχο αριθμό συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρθηκε, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ενός τακτικού περιστατικού οι πεζοναύτες και τα στρατεύματα ξηράς «εξουδετέρωσαν» της ομάδα τρομοκρατών.

Τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μηχανήματα «Grousha» «χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση αποτελεσματικότητας καταστροφής των στόχων και τη διόρθωση του πυρός των τμημάτων πυροβολικών συστημάτων και των τανκς». Εκτός από αυτό, λόγω της χρήση των μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανημάτων σημαντικά μειώνεται ο χρόνος ανίχνευσης των στόχων, επειδή τα μηχανήματα επιτρέπουν να παρακολουθούνται μερικοί στόχοι ταυτόχρονα.

Το «Paltforma-М» είναι το τηλεκατευθυνόμενο συγκρότημα με ερπύστριες και φέρει οπλισμό που αποτελείται από τέσσερις όλμους και το πολυβόλο Καλάσνικοφ. Στις ασκήσεις το χρησιμοποιούν για «την εξουδετέρωση των υποθετικών ενόπλων ομάδων στις συνθήκες της πόλης και για τον πυροβολισμό των σταθερών και κινούμενων στόχων». Επίσης το συγκρότημα χρησιμοποιείται για ανίχνευσης και δημιουργία διέλευσης στα πεδία με νάρκες που σύμφωνα με το σχέδιο εγκατέστησαν οι «τρομοκράτες».