Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τρόμος στις τάξεις των νεοναζί Ουκρανών! 65.000 Ρώσοι στρατιώτες περιμένουν ένα “νεύμα” του Πούτιν για να…

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ειδοποίησε την Στρατιά Κεντρικής Περιφέρειας να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και ανακοίνωσε ότι θα προβεί ο ίδιος σε επιθεώρηση της, γράφει τούρκικο δημοσίευμα σε έκτακτη δημοσίευσή του.
Με τη σειρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου σε δήλωση του σήμερα στις 11:00 ανέφερε ότι όλα τα στρατεύματα στην κεντρική Περιφέρεια είναι κατάσταση ετοιμότητας μάχης.
Ο Πούτιν προτίθεται να επιθεωρήσει το στράτευμα την επόμενη εβδομάδα στις 28 Ιουνίου. Το δημοσίευμα σημειώνει σχετική δήλωση του ρωσικού επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ, ότι σε ετοιμότητα μάχης βρίσκονται 65 χιλιάδες στρατιώτες, 180 μαχητικά αεροσκάφη, 500 άρματα μάχης, 60 επιθετικά ελικόπτερα.
Σημειώνεται-σύμφωνα με την μετάφραση του echedoros-a.gr-ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κήρυξε μονομερώς κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, πρότεινε τη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης 10 χιλιομέτρων με τη Ρωσία και κάλεσε τις ομάδες πολιτοφυλακής της Ντονμπάς να καταθέσουν τα όπλα τους.
greeknation.blogspot.gr