Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Tι θα επακολουθήσει εάν και εφόσον το Ελληνικό έθνος πέσει σε αντίχριστα και αθεϊστικά χέρια;

Σεραφείμ: χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται
Να ξεκαθαρίσει τη θέση του, έπειτα από την αμφιλεγόμενη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «άθεος», καλεί τον ίδιο τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, δίνοντας διαστάσεις σε μια υπόθεση που ήδη η ΔΗΜΑΡ έσπευσε με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα να χαρακτηρίσει «γραφική», επισημαίνοντας ότι «υπερβαίνει τα όρια της σοβαρότητας».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πάντως εμφανίζεται να έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα και σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ
επικαλέστηκε το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, «πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της».
«Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;», δήλωσε ο Σεραφείμ.
Οι δηλώσεις περί αθεΐας του Αλ. Τσίπρα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις και άλλων μητροπολιτών.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, είπε ότι χαίρεται που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του Αλ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική γιατί, όπως εξήγησε, «είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές και τόνισε ότι ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος Πρωθυπουργός.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος είπε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του Αλ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των αθέων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Ελληνες Ορθοδόξους».

Σε σχόλιό της για το θέμα του «θρησκευτικού πολέμου» όπως το χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ ανέφερε:

«Δυστυχώς, η διπολική αντιπαράθεση συσκοτίζει την πραγματικότητα και διαστρέφει την ουσία των ουσιαστικών διλλημάτων. "Ο θρησκευτικός πόλεμος" που ξέσπασε υπερβαίνει τα όρια της σοβαρότητας και εισάγει την πολιτική ζωή σε σφαίρες γραφικότητας».