Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ιμάμηδες(!) τρομοκρατία,απαγωγές,στρατόπεδα εκπαίδευσης και τζιχάντ, όλα αυτά στο Λονδίνο παρακαλώ...

Ο ιμάμης Αμπού Χάμζα κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες
Ο ριζοσπάστης ισλαμιστής ιερωμένος Αμπού Χάμζα, ιμάμης στο Λονδίνο,  κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης και για τις 11 κατηγορίες που τον βαρύνουν.
Ο πρώην ιμάμης, που υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη.
Χαιρέτισε η βρετανική κυβέρνηση την απόφαση, με την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι να καλωσορίζει την ετυμηγορία λέγοντας πως ακολουθεί την «ακούραστη προσπάθεια του Λονδίνου να οδηγηθεί ο Αμπού Χαμζά στις ΗΠΑ για να δικαστεί».

Ο Χάμζα κατηγορούνταν για συνωμοσία και απαγωγή επειδή βοήθησε τους απαγωγείς 16 δυτικών τουριστών στην Υεμένη το 1998 και για υποστήριξη της τρομοκρατίας σε σχέση με ένα σχέδιο για τη δημιουργία στο Όρεγκον των ΗΠΑ ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης για τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) το 1999. Κατηγορούνταν επίσης ότι έστειλε υποψηφίους τζιχαντιστές να εκπαιδευτούν στο Αφγανιστάν.

Οι ένορκοι συσκέφθηκαν για λιγότερο από δύο ημέρες προτού ανακοινώσουν την απόφασή τους, έπειτα από τέσσερις εβδομάδες που διήρκησε η ακροαματική διαδικασία.

Ηλικίας 56 ετών, μονόφθαλμος και με ακρωτηριασμένους τους δύο πήχεις από μια έκρηξη στο Πακιστάν, ο Αμπού Χάμζα – το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μουστάφα Κάμελ Μουστάφα –, αιγυπτιακής καταγωγής, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, όμως παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές χρησιμοποίησε σκληρούς όρους στα κηρύγματά του.

Παραδέχθηκε ότι έδωσε ένα δορυφορικό τηλέφωνο στην ομάδα των ισλαμιστών που απήγαγαν τους δυτικούς τουρίστες στην Υεμένη, όμως σημείωσε ότι δεν γνώριζε τίποτε για την απαγωγή τους παρά μόνο μετά το συμβάν.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι πέταξε στα σκουπίδια το φαξ στο οποίο ένας νεαρός που σύχναζε στο τέμενός του τού ανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης για τον τζιχάντ στο Όρεγκον, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε ότι ένας άλλος νεαρός πήγε στο Αφγανιστάν για να πολεμήσει.

Ο Αμπού Χάμζα, πατέρας εννέα παιδιών και μηχανικός, έγινε ιμάμης στο τέμενος του Φίνσμπερι Παρκ το 1997 όπου έγινε γνωστός για τα βιτριολικά κηρύγματά του, κυρίως εναντίον του «αμερικανικού σατανά».

Το τέμενος έκλεισε το 2003. Ο Χάμζα συνελήφθη το 2004 έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών. Έπειτα από επτά χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή στη Βρετανία για υποκίνηση σε δολοφονία και ρατσιστικό μίσος, εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2012.