Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ποιοί προμήθευσαν τους αντάρτες με πυράυλους αερίων εδάφους-εδάφους για να κατηγορήσουν τον Άσαντ;

Δαμασκός: Επίθεση με χημικά- 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Χημική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε προάστιο στη συριακή πρωτεύουσα. Σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα. Σύμφωνα με μάρτυρες, χρησιμοποιήθηκαν σε πυραύλους «εδάφους- εδάφους», σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».
Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο στρατός του Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Η γαλλική Figaro αναφέρει ότι η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε ανατολική συνοικία της Δαμασκού, όπου υπήρχαν αντάρτες. Η πληροφορία δεν διασταυρώθηκε και βρίσκεται σε αναμονή μέχρι να υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία.
Στη Συρία βρίσκεται, ήδη, Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση των χημικών όπλων.
Η απόφαση να ερευνηθούν ορισμένα μέρη στο συριακό έδαφος για τη χρήση των χημικών όπλων από τον ΟΗΕ είχε ληφθεί στα μέσα Αυγούστου. Κατ’ αρχήν η Συρία δεν είχε συναινέσει σε αυτήν τη διαδικασία. Αργότερα, ωστόσο, οι αρχές άρχισαν να ισχυρίζονται ότι οι ένοπλοι αντάρτες ψεκάζουν Σαρίν, γύρω από το Χαλέπι και επέτρεψαν τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να διερευνήσουν.

Στην πρόσφατη περίπτωση υπάρχει η άποψη ότι το αέριο που παραλύει τα νεύρα χρησιμοποιήθηκε από το στρατό του Άσαντ, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--