Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τελικά θα είμαστε ο τροχός στην άμαξα με τους αντίχριστους εισβολείς

Από ώρα σε ώρα κατατίθεται αίτημα της Αμερικής για χρήση ελληνικών αεροδρομίων ωρών είναι η κατάθεση επίσημου αιτήματος  από την Ουάσιγκτον προς την Ελληνική κυβέρνηση με το οποίο θα ζητείται να χρησιμοποιηθεί η Σούδα αλλά και άλλες βάσεις της χώρας μας για αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και του καθεστώς του Άσαντ.
Το αίτημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr, θα γίνει προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μέχρι στιγμής το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει καμία  σχετική ενημέρωση σύμφωνα με ανώτατες πηγές.
Υπάρχει πλήρης μυστικότητα. Ωστόσο οι κινήσεις γίνονται από την Ουάσινγκτον με αστραπιαία ταχύτητα και σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Η Αμερική φέρεται ότι ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει πέρα από τη Σούδα και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, ενδεχομένως και τη  προκεχωρημένη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι.
Δεν εξυπηρετεί τα επιχειρησιακά σχέδια των ΗΠΑ η βάση της Καλαμάτας με τα έως τώρα στοιχεία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη προετοιμάσει την Αμερικανική κοινή γνώμη για την επερχόμενη επέμβαση στη Συρία.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, φαίνεται πως και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον, είχαν εξετάσει το θέμα να χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις στην περίπτωση που κρίνονταν απαραίτητο, λόγω κλιμάκωσης του εμφυλίου που μαίνεται εδώ και καιρό στη Συρία.
Το περιβάλλον που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς έχουν ανάψει πολλές «φωτιές» γύρω μας και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορούν να φτάσουν.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι χώρα σταθερότητας αλλά στις επιχειρήσεις αυτές ενδέχεται να εμπλακούν υπερ ή κατά δυνάμεις που έχουν διαφορετικά συμφέροντα και στις συγκρούσεις αυτές κανείς δεν ξέρει τι διαστάσεις θα πάρουν. 
Μέχρι στιγμής το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε επιχείρηση κατά του καθεστώς του Άσαντ. Ωστόσο για άλλη μια φορά, όπως και στη Λιβύη, αναδεικνύεται η σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/266906/apo-wra-se-wra-katatithetai-aithma-ths-amerikhs-gia-xrhsh-ellhnikwn-aerodromiwn#ixzz2dC4PDBs3