Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ενεργειακός αγωγός, Αμερικής-Ρωσίας σημειώσατε 1-0. Άψογη συνεργασία αμερικανών πολιτικό-πρακτόρων με τις ελληνικές κυβερνήσεις, να διώξουν την ορθόδοξη Ρωσία από την χώρα μας.

σημείωση: Αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη η χθεσινή συμπεριφορά του Καραμανλή να συγχαρεί τον Σαμαρά μετά από την προσωπική του περιπέτεια επι του αγωγού…
Οι Αμερικάνοι είχαν στείλει οκτώ φορές «μήνυμα» στον Καραμανλή!
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΟΙ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ», ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ .
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση της πρωθυπουργικής του θητείας σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Κυβέρνησής του και ζητήματα όπως αυτά της εσωτερικής διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και της φοροδιαφυγής,
ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, τεκμηριώνεται από στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και πληροφορίες αξιόπιστων πηγών που βρίσκονταν πολύ κοντά του εκείνη την περίοδο, ότι όχι μόνο υπονομεύτηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά του εστάλησαν σαφή και ξεκάθαρα απειλητικά μηνύματα, ακόμη και για την ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η «Ε.Ω.Κ.» ο πρώην πρωθυπουργός δεν απειλήθηκε ούτε μια, ούτε δύο, αλλά οκτώ φορές από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, που ζητούσαν επίμονα και άμεσα να διαφοροποιήσει την στάση του και την πολιτική που ακολουθούσε σε στρατηγικής, αλλά και οικονομικής σημασίας πολύ σοβαρά ζητήματα που έθιγαν την Αμερικανική πλευρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά είχε μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών τόσο με το Βέτο που έθεσε στο θέμα των Σκοπίων, που ουσιαστικά ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας του δυτικού μπλοκ που είπε όχι σε πρόεδρο της Αμερικής (Τζωρτζ Μπους), αλλά και την επιδίωξη οικονομικής συμμαχίας - με προοπτική αυτοτέλειας - με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην περίφημη υπόθεση του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη.
Ο Καραμανλής έστω και αν έπαιρνε συγχωροχάρτι από τους Αμερικανούς για το θέμα των Σκοπίων λόγοω του ότι λειτούργησε και συναισθηματικά ως Μακεδόνας, (αν και δεν έχουν τέτοιου είδους αναστολές μπροστά στο συμφέρον τους) στο άνοιγμά του με την Ρωσία και τον Πούτιν δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε αντίδραση από τους Αμερικανούς που εκ των πραγμάτων διέκριναν ότι ο κίνδυνος ουσιαστικής ανατροπής ελέγχου και εκμετάλλευσης των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στη περιοχή ήταν άμεσος και ουσιαστικός.
Έτσι πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ανθρώπου από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο Καραμανλής πήρε κατ’ επανάληψη «μηνύματα» από τους Αμερικάνους για να αλλάξει ρότα. Θα θυμάστε βεβαίως τις φωτιές στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή. Θα θυμάστε τα εφιαλτικά Δεκεμβριανά του 2008. Λέγεται πως τότε ο Πούτιν είχε τηλεφωνήσει στον Καραμανλή και του είχε προσφέρει την βοήθειά του, γιατί ο Ρώσος ηγέτης γνώριζε όπως υποστηρίζεται, ό,τι ειπώθηκε για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
Επίσης λέγεται ότι είχε σταλθεί μέχρι και πακέτο με… σφαίρες, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το 2009 είχε βρεθεί πολεμικό όπλο με διόπτρα απέναντι από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα. Πέρα από τα πολύ σκληρά και ακραία μηνύματα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο πριν οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Άνθρωποι των Αμερικανών, που ζουν και δρουν στην Ελλάδα και περνούν, που λέει ο λόγος, από δίπλα μας, αλλά και «εργαλεία» τους με… εμφανείς ιδιότητες είχαν γίνει ταχυδρόμοι - δια ζώσης πάντα γιατί θυμίζουμε ότι έχει αποδειχθεί πως το τηλέφωνο του Καραμανλή το παρακολουθούσαν στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας - των μηνυμάτων σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Καραμανλής δεν φάνηκε να ενδίδει στις αρχικές προειδοποιήσεις, ακολουθήθηκαν οι πιο σκληρές αντιδράσεις μέχρι που ως φαίνεται πήρε το ξεκάθαρο μήνυμα σιώπησε και αποχαιρέτησε. Ακολούθησε ο πρόθυμος Γιώργος Παπανδρέου που σαφώς γύρισε την πλάτη όχι μόνο στις επιλογές Καραμανλή, αλλά τα έδωσε όλα με κατεβασμένα χέρια και οδήγησε την χώρα στον διεθνή διασυρμό, την τοκογλυφία, την ισοπέδωση του κοινωνικού ιστού της, την ανασφάλεια, την ανέχεια και την απελπισία. Πρόσφατο «επίτευγμά» του και η ακύρωση στην πράξη (έκαναν πίσω και οι Βούλγαροι) του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη…