Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Χαλαρώσαμε αρκετά και ιδού τα αποτελέσματα. Τι θα γίνει σε περίπτωση που οι ένοπλες συμμορίες γίνουν πολλές; Οι φοβίες μας γίνονται πραγματικότητα.

Γυναίκα έκρυβε (!) τη συμμορία Κόλα.
Νεαρή Βορειοηπειρώτισσα, η οποία συνδέεται ερωτικά με τον 36χρονο Αλβανό «αντάρτη» Μάριο Κόλα, εμπλέκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθαλψη, υποβοήθηση και φυγάδευση του αδίστακτου μακελάρη στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Η γυναίκα, η οποία ήταν παντρεμένη με Αλβανό, χώρισε και στη συνέχεια μπλέχτηκε με τον ένοπλο φυγά, είναι ένας από τους ανθρώπους που η Αστυνομία θεωρεί ότι παρείχαν στέγη και τροφή στον Κόλα και στους συνεργούς του στο χωριό Ευπάλιο, στην ευρύτερη περιοχή και σε άλλα χωριά της Ναυπακτίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κόλα εργαζόταν στην περιοχή για αρκετό καιρό -προτού αναλάβει παραστρατιωτική δράση- ως οικοδόμος κοντά σε γνωστούς εργολάβους, γεγονός που δείχνει ότι ξέρει καλά κατατόπια, καβάντζες και κρυψώνες.
Το στρατιωτικό αυτόματο τυφέκιο G3A3 το οποίο είχε κλαπεί στη φονική ενέδρα του Διστόμου το ξημέρωμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο από πολίτη σε πρανές κοντά στο μέρος όπου δολοφονήθηκε ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Εχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και υποβάλλεται σε εξονυχιστική εξέταση. Επίσης εντοπίστηκε και το κλεμμένο Skoda, το οποίο οι δράστες είχαν αφαιρέσει από κάτοικο στους Δελφούς. Οι Αλβανοί το είχαν κρύψει κοντά στο χωριό Ξηροβούνι, κάτω από κλαδιά δέντρων.
Ως αργά τη νύχτα της Δευτέρας πολυάριθμο αστυνομικό σώμα είχε μπλοκάρει δρόμους, σταυροδρόμια και μονοπάτια στους νομούς Φωκίδος, Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. Συνεχείς έρευνες από την περασμένη Παρασκευή ως χθες το βράδυ έγιναν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, παραπήγματα και στάνες στα χωριά Ευπάλιο, Παλιοχώρι, Σεργούλα, Ποτιδανία και σε άλλα δύσβατα μέρη.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που έχει την εποπτεία των ερευνών, ενώ στις δύο περιφέρειες όπου γίνεται το «χτένισμα» λαμβάνουν μέρος η ΕΚΑΜ, 10 ομάδες ΟΠΚΕ από την Αθήνα (περίπου 90 άτομα, ένας αξιωματικός ανά οκτώ αστυνομικούς) και ακόμα 100-150 αστυνομικοί από τις αστυνομικές περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Επικεφαλής είναι ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος και πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Δικόπουλος, ενώ στη Ναυπακτία μετέβη χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στέφανος Χίος
dimokratianews.gr