Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Eμείς στην Ελλάδα τι περιμένουμε την δολοφονία του δικού μας στρατιώτη;

Υπό στενή παρακολούθηση θα τεθούν στη Βρετανία οι ακραίοι μουσουλμάνοι ιεροκήρυκες.
Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία δέχεται κριτική για την πρόσφατη δολοφονία του στρατιώτη από ακραίους ισλαμιστές σε δρόμο του Λονδίνου, πρόκειται να ενεργοποιήσει μία νέα ομάδα για την αντιμετώπιση των ακραίων μουσουλμάνων κληρικών και άλλων προσώπων το κήρυγμα των οποίων μπορεί να πυροδοτήσει πράξεις βίας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα αυτή θα έχει ως έργο της την καταπολέμηση της ακραίας ιδεολογίας που κηρύττεται σε σχολεία και τεμένη και την εντατικοποίηση των ελέγχων στο Ίντερνετ για τον εντοπισμό υλικού που υποκινεί στην βία.
«Θα αξιολογηθεί το εύρος των μέτρων με στόχο την αναχαίτιση ατόμων που μπορεί να εμπνέουν τον εξτρεμισμό. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτοί οι θρησκευτικοί ηγέτες που προωθούν την βία», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η δολοφονία την Τετάρτη του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι προκάλεσε την λαϊκή οργή για το ακραίο Ισλάμ και ενέτεινε τις πιέσεις προς τον Κάμερον να αντιμετωπίσει τους ύποπτους ακραίους ισλαμιστές πιο δυναμικά.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δολοφόνοι του βρετανού στρατιώτη φώναξαν ισλαμιστικά συνθήματα στη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ένας περαστικός κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου έναν από τους υπόπτους να λέει ότι αυτά ήταν αντίποινα για την ανάμειξη της Βρετανίας στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο 22χρονος Μάικλ Αντεμποβάλε νοσηλεύονται φρουρούμενοι αφού δέχτηκαν τα πυρά αστυνομικών και συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αντεμπολάτζο διένειμε εξτρεμιστικό υλικό και έκανε κήρυγμα με το ίδιο περιεχόμενο.

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να διολισθήσουν στον εξτρεμισμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είχε επιχειρήσει να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς σε σχέση με το περιεχόμενο του κηρύγματος ισλαμιστών ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο με 52 νεκρούς το 2005.

Ωστόσο, τα μέτρα προκάλεσαν έντονο διάλογο για το πως μπορεί να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα του πολίτη και την αντ-τρομοκρατική πολιτική.

Η θρησκευτική οργάνωση Faith Matters ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του Ρίγκμπι οδήγησε στην αύξηση των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Νιούκασλ της βόρειας Αγγλίας την οποία διοργάνωσε χθες Σάββατο η ακροδεξιά Συμμαχία Άμυνας της Αγγλίας.
 
tanea.gr