Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αδίστακτοι κακοποιοί οι λαθρομετανάστες!

«Η κόρη μου του έδωσε το πορτοφόλι της και ο Αφγανός την έσπρωξε στο γκρεμό!»
Τι δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.
Την πόρτα του Εισαγγελέα Κερκύρας αναμένεται να περάσει σήμερα ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής δεν δίστασε να ρίξει μια 20χρονη φοιτήτρια από την Άρτα σε γκρεμό 8 μέτρων αφού της άρπαξε την τσάντα.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν η 20χρονη βρέθηκε στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας.
Ο νεαρός Αφγανός -ο οποίος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν υποστήριξε ότι είναι 17 ετών και έχει υποβάλλει αίτηση για πολιτικό άσυλο- εντόπισε την άτυχη κοπέλα και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα.
Όταν εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ο νεαρός Αφγανός, αντί να πανικοβληθεί και να φύγει, έσπρωξε στο κενό την κοπέλα από ύψος περίπου 8 μέτρων και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η 20χρονη κοπέλα παρά τα σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του δράστη και έτσι όταν οι αστυνομικοί την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο κατάφεραν να σχηματίσουν μια πολύ καλή εικόνα του αδίστακτου ληστή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα ο Αφγανός να πέσει στα χέρια των αστυνομικών.

Η φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Άρτα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς έχει σπάσει το δεξί της χέρι ενώ έχει χτυπήσει και στο πόδι και στο σαγόνι.

«Το παιδί μου γλίτωσε τα χειρότερα».
Το πόσο τυχερή στάθηκε η κόρη του τόνισε ο πατέρας της 20χρονης, Παντελής Χάιδος, ο οποίος μιλώντας στα «ΝΕΑ» είπε ότι «ευτυχώς, το παιδί μου γλίτωσε τα χειρότερα, είναι καλά τώρα».Ο πατέρας της νεαρής περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του, η δευτεροετής στο Τμήμα Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Σπυριδούλα από την Άρτα, βίωσε την επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κέρκυρα. «Η ίδια μου είπε στο τηλέφωνο τι συνέβη. Ήταν παρέα με τέσσερις-πέντε φίλες της και επέστρεφαν από διασκέδαση με τα πόδια, μιάμιση - δύο παρά τη νύχτα. Ώσπου σε ένα σημείο της διαδρομής οι άλλες κοπέλες ξέμειναν για λίγο πίσω, τότε ήταν που ο Αφγανός τη βρήκε μόνη της και της επιτέθηκε.
Της ζήτησε το πορτοφόλι της και η κόρη μου του το έδωσε αμέσως - μικροποσό είχε μέσα και μερικά έγγραφά της. Και ενώ το πήρε, στη θέα δύο διερχόμενων αυτοκινήτων την ώρα εκείνη, αυτός μάλλον τα έχασε. Θεώρησε ίσως ότι αυτόπτες μάρτυρες θα τον δούνε κι αμέσως πέταξε στον γκρεμό και το πορτοφόλι και την κόρη μου!», είπε ο κ. Χάιδος.
protothema.gr