Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανώτερος Ιρανός αξιωματικός: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα αρχίσει με την επίθεση κατά του Ιράν.

Το Ιράν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το πρώτο κτύπημα, εάν το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Αυτό δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός μέλος του υπουργικού συμβουλίου «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης», στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο ‘Αλ Αχράμ’, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Διοικητή του Σώματος,που προειδοποίησε ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
 
Αν το Ισραήλ και το Ιράν προχωρήσουν σε πόλεμο, «τίποτε δεν είναι προβλέψιμο και θα γίνει ένας Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος», δήλωσε ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζηζαντέχ, στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης στην αραβική γλώσσα
Ο Χατζηζαντέχ που είναι υπεύθυνος για τα πυραυλικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης, πρόσθεσε ότι «Υπό τις περιστάσεις στις οποίες (το Ισραήλ) ετοιμάζεται να επιτεθεί, μπορούμε να πάρουμε προληπτικά μέτρα για την επίθεση. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».
 
Επισήμανε ακόμη ότι το Ιράν θεωρεί ότι η ισραηλινή επίθεση θα γίνει με την άδεια των Ηνωμένων Πολιτειών, «αλλά και αν ακόμη δεν γίνει με την συγκατάθεση των ΗΠΑ, το Ιράν θα επιτεθεί στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και στο Αφγανιστάν», είπε.
echedoros-a.gr