Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αληθεύει η πληροφορία απαγωγής 150 Ελληνοσύρων;


Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αν και από αμφίβολης αξιοπιστίας πηγές προσκείμενες στο καθεστώς της Συρίας,
 οι οποίες αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες 150 Ελληνοσύροι χριστιανοί απήχθησαν από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία.
Παρά τη σχετική έρευνα οι πληροφορίες δεν μπόρεσαν να διασταυρωθούν.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα εμπόλεμα μέρη στη Συρία προφανώς έχουν εμπλακεί σε πόλεμο παραπληροφόρησης με σκοπό τη συκοφάντηση του αντιπάλου στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης,
οι λεπτομέρειες που δίνονται χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες. Σκοπός θα είναι να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι πληροφορίες αληθεύουν.
Οι 150 Ελληνοσύριοι χριστιανοί που φέρονται να έχουν απαχθεί, προέρχονται – σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που κυκλοφορούν – από το χωριό Ράμπλεχ, ανάμεσα στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και της πόλης Κουσαΐρ, στην περιφέρεια Χομς, κοντά σε έναν ιερό τόπο και για τους χριστιανούς και για τους μουσουλμάνους, αυτό του προφήτη Ηλία. Πρόκειται για απλούς καθημερινούς ανθρώπους, αγρότες (καλλιεργούν μηλιές) και κτηνοτρόφους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Σύμφωνα με καθολικό ιερέα ονόματι Αμπού Φάντελ, που φέρεται ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, την προσοχή του τράβηξαν εκρήξεις και πυροβολισμοί σε περιοχή με χωράφια, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως όι κάτοικοι επιβιβάστηκαν με τη βία σε πλήθος αυτοκινήτων που έφτασε στο σημείο και εξαφανίστηκαν… Ανάμεσα στους απαχθέντες φέρεται να είναι και ο γιος του…
Ο Ελληνο-καθολικός Πατριάρχης Δαμασκού (έτσι αναφέρεται) Γρηγόριος Γ’ Λαχάμ, ενημερώθηκε από τον ιερέα και εξέδωσε ανακοίνωση-έκκληση προς κάθε πλευρά να σεβαστεί τους φιλήσυχους ανθρώπους της περιοχής. Χριστιανοί ηγέτες φέρονται να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς να ζητήσουν βοήθεια. Στο σάιτ της… Χεζμπολάχ (!) μάλιστα, βρήκαμε αναφορά για την περιοχή, η οποία φέρεται να φιλοξενεί 12.000 αντικαθεστωτικούς αντάρτες από ξένες – αραβικές χώρες (δηλαδή εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα)!
Αυτά είναι τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη. Είμαστε βέβαιοι ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα κινηθεί άμεσα για τη διασταύρωσή τους κι εάν υπάρχει όντως ζήτημα, πιθανότατα θα υπάρξουν περιθώρια παρέμβασης.
defence-point.gr