Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πεδίο μάχης από λαθρομετανάστες ο Πειραιάς

Εγκληματική επίθεση προ ημερών στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο παράνομο παζάρι στην οδό Αλιπέδου από αλλοδαπούς κατά στελεχών της οικείας Δημοτικής Αστυνομίας και των οχημάτων που τους μετέφεραν, τρόμαξε τον φίλο των λαθρομεταναστών και δήμαρχο της πόλης. Ο Παναγιώτης Φασούλας ζήτησε λοιπόν, την ώρα που κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους μετανάστες (ελέω εκλογών το Νοέμβριο...), από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.
Η ανακοίνωση του Δήμου, είναι σαφής: «η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά δέχθηκε σήμερα εγκληματική επίθεση από αλλοδαπούς με πέτρες μπουκάλια και ξύλα, στο παράνομο παζάρι της Αλιπέδου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των αστυνομικών του Δήμου και της ΕΛΑΣ.
 Προηγουμένως υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας εξ αυτών, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Κανένας δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες ενέργειες που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων φαινομένων».

Ο «πράσινος» δήμαρχος Πειραιά, ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Η παρουσία των λαθρομεταναστών στο λιμάνι, μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Καλά θα κάνει λοιπόν να σταματήσει να λαμβάνει μέτρα υπέρ των (και δη με χρήματα των δημοτών), που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι η αποθράσυνσή τους.