Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έτσι θα καταντήσει και η Ελλαδίτσα μας ;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η Αϊγκιούλ Οζκάν είναι η πρώτη τουρκικής καταγωγής πολιτικός στην ιστορία της Γερμανίας που αναλαμβάνει υπουργικό αξίωμα. Η 38χρονη δικηγόρος ορίστηκε χθες υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στο τοπικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, στο πλαίσιο του μερικού ανασχηματισμού που έκανε ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός Κρίστιαν Βουλφ. 


Είναι νέα, έχει συντηρητικές απόψεις και είναι πιστή μουσουλμάνα. Το προφίλ της ταιριάζει απόλυτα με αυτό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που εδώ και χρόνια προωθεί σε υψηλές θέσεις πολιτικούς από κοινότητες μεταναστών. 


Κόρη τούρκων μεταναστών στη Γερμανία- οι γονείς της ήταν ράφτες-, η κυρία Οζκάν ασχολήθηκε για πρώτη φορά ενεργά με την πολιτική πριν από έξι χρόνια και από τότε η άνοδός της ήταν ραγδαία.
Ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα προς την κεντρική πολιτική σκηνή. Επέλεξε τους Χριστιανοδημοκράτες για να μπει στην πολιτική επειδή πιστεύει ότι το κόμμα αυτό ταιριάζει περισσότερο με το δικό της όραμα και βλέπει πέρα από τη δική της «τουρκικότητα». «Το γεγονός ότι το κόμμα δεν είδε κανένα πρόβλημα στο ότι κατεβαίνω ως γυναίκα, και μάλιστα ως γυναίκα με μεταναστευτικό παρελθόν, ήταν για μένα πιο σημαντικό από τις ίδιες τις εκλογές» αναφέρει η κυρία Οζκάν.