Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Μάρτυρες της Ορθοδοξίας στα χέρια ακραίων ισλαμιστών


 


ΕΚΤΑΚΤΟ Επικεφαλής του «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης»: οι επίσκοποι Χαλεπίου δολοφονήθηκαν από την αρχή της απαγωγής τους.

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των 2 επισκόπων Χαλεπίου! Λιβανέζικες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των «Lebanon Debat» και «kataeb. org» παρέθεσαν στις 7/4/23 δήλωση που αποδίδεται στον Σεΐχη Αμπντ αλ-Σαλάμ αλ-Χαράς, συντονιστή του λεγόμενου «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης», υποστηρίζοντας ότι οι δύο μητροπολίτες του Χαλεπίου, Γιοχάννα Αβραάμ και Παύλος Γιαζίζι, είχαν σκοτωθεί. από την αρχή της απαγωγής τους.


Ο συντονιστής του «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης» αποκαλύπτει την τύχη των δύο επισκόπων Χαλεπίου που απήχθησαν πριν μια δεκαετία στη Β Συρία από τρομοκράτες τζιχαντιστές.


Ο συντονιστής του «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης», Σεΐχης Αμπντ αλ-Σαλάμ αλ-Χαράς, ανακοίνωσε τη δολοφονία των επισκόπων του Χαλεπίου, Youhanna Ibrahim και Boulos Yazigi, από την αρχή της απαγωγής τους. «Το ζήτημα των επισκόπων του Χαλεπίου είναι ένα εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα και πρέπει να βγει από τον κύκλο των επενδύσεων, της προπαγάνδας και των μέσων ενημέρωσης».


Και πρόσθεσε, «Ήμασταν στο Χαλέπι με τους ανθρώπους μας, κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια μέσω έμμεσων επαφών να αποκαλύψουμε τη μοίρα τους, μακριά από την πολιτική προπαγάνδα από σεβασμό στα ανθρώπινα συναισθήματα».



Ο Al-Harash κατέληξε: «Ως εκ τούτου, έχει έρθει η ώρα για τη συγκλονιστική αλήθεια ότι έχουμε ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Εφραίμ Β’, και τον Υποστράτηγο Ιμπραήμ ( επικεφαλή μυστικών υπηρεσιών Λιβάνου) καθώς αντιπροσωπεία του κινήματος πραγματοποίησε τις συναντήσεις με τον Πατριάρχη στη Δαμασκό εκτός από δύο συναντήσεις με τον Διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας στη Βηρυτό, και ενημέρωσε για δολοφονία των δύο επισκόπων από την αρχή της εκδήλωσης παγωγής, και με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους, στους οικείους τους και τους πολίτες του Χαλεπίου και της υπόλοιπης Συρίας».


Λιβανέζικες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των «Lebanon Debat» και «kataeb. org» με είδηση ​​στην οποία παρέθεσε δήλωση που αποδίδεται στον Σεΐχη Αμπντ αλ-Σαλάμ αλ-Χαράς, συντονιστή του λεγόμενου «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης», υποστηρίζοντας ότι οι δύο μητροπολίτες του Χαλεπίου, Τζον Ιμπραήμ και Πολ Γιαζίγκι, είχαν σκοτωθεί. από την αρχή της απαγωγής τους.


Η οικογένεια του Επισκόπου Γιοχάννα προτρέπει τον επικεφαλή του Κινήματος να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που διαθέτει.


dimpenews.com