Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Εδώ και 200 χρόνια απομακρύνουν την Ρωσία απο την Ελλάδα



Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα απαντά στους «κακόβουλους σχολιαστές» για την Ανατολική Μεσόγειο
Απάντηση σε όσους «κακόβουλους σχολιαστές» επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση για τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.
Στις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρθηκε με ανάρτηση στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.
«Η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS), ενώ για αεροπορικές ασκήσεις ακολουθείται η διμερής διαδικασία» σημειώνει χαρακτηριστικά η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται επίσης στη σχετική δημοσίευση αυτή είναι η διαδικασία ρουτίνας, η οποία εφαρμόζεται πάντα, ενώ: «δεν είναι σαφές τι προβληματίζει τους κακόβουλους σχολιαστές».

Ξεκάθαρη η Μαρία Ζαχάροβα

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας.
© SPUTNIK / NATALIA SELIVERSTOVA



Πιο συγκεκριμένα, σε ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης η κα Ζαχάροβα ανέφερε πως «τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν αναζητά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις, και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

«Δεν ωθούμε κανέναν σε επιθετικές ενέργειες. Η συνεργασία μας, ιδίως με την Τουρκία, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών» ξεκαθάρισε επίσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, «δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε "σύγκρουση" είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», καθώς η Ρωσία «υποστηρίζει την επίλυση οποιωνδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».