Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Άγιος Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός

Ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί από χθες το πρωί (Πέμπτης 24/9) ο 54χρονος πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος μετέβη στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με σχετικά μικρή προσωπική συνοδεία και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και μετέβη στην Ουρανούπολη, από όπου εισήλθε με σκάφος στην Αθωνική πολιτεία. Ο ακριβής αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει αναφερθεί, σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα «Credo.Press».

Στη χερσόνησο του Άθω έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αλλά και την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου πρωθυπουργού.

Όπως επισημαίνουν τα ρωσικά μέσα, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρώσου αξιωματούχου υψηλού επιπέδου στο «κανονικό έδαφος» του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης μετά τη διακοπή της κοινωνίας με αυτό τον Οκτώβριο του 2018

Οι διπλωματικοί κύκλοι ευχαριστούν την ελληνική πλευρά για τη βοήθεια και την οργάνωση της επίσκεψης σε καιρό επιδημίας. Όπως αναφέρουν, όμως, κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν σκοπεύει να συναντήσει τον Ρώσο πρωθυπουργό.


https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/316112/