Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ιταλία: Οργή για διευθυντή σχολείου που ανέβαλε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Αποφάσισε να αναβάλει τη γιορτή των Χριστουγέννων και να τη γιορτάσει μετά την Πρωτοχρονιά ως «χειμερινό κονσέρτο», ενώ αρνήθηκε να διδάξει στα παιδάκια τα κάλαντα πριν από τις γιορτές! Δεν είναι περίεργο που ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα, διευθυντής ενός δημοτικού και γυμνασίου στη μικρή ιταλική πόλη Ροζάνο,
 που -σύμφωνα με τον «Independent»- οδηγήθηκε τελικά σε παραίτηση, προκάλεσε την οργή των γονέων, χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά και την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Ο τελευταίος δήλωσε ότι «κάνει ένα μεγάλο λάθος», ότι δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και ότι «όλοι οι Ιταλοί, χριστιανοί και άθρησκοι, δεν θα αφήσουν τα Χριστούγεννα να χαθούν». Ο ίδιος ο διευθυντής πάλι, ο οποίος προφανώς δεν έλαβε υπ' όψιν του το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, υποστήριξε ότι πήρε την απόφαση για να μη νιώθουν άβολα στη διάρκεια της σχολικής γιορτής οι μουσουλμάνοι μαθητές του σχολείου, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη χρονιά. Αρνήθηκε πάντως ότι απαγόρευσε τους σταυρούς στις σχολικές αίθουσες.
Εκτός κλίματος, το λιγότερο, βρέθηκε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ότι «χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι αδέλφια», καλώντας την αφρικανική χώρα σε τερματισμό της θρησκευτικής βίας. Ο Ποντίφικας, που πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσκεψη σε εμπόλεμη ζώνη, απευθυνόταν στους μουσουλμάνους πιστούς στο μεγάλο τέμενος του Μπανγκί, της πρωτεύουσας που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τη σφαγή μουσουλμάνων και χριστιανών στα τέλη του 2013, όταν οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελέκα στόχευσαν εκκλησίες και χριστιανικές κοινότητες προκαλώντας την ένοπλη αντίδραση των χριστιανικών πολιτοφυλακών αντι-Μπαλάκα.