Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Την τύχη της Βαβέλ έχει η τριπλή συμμαχία Αμερική-Ισραήλ-Τουρκία, 'ας κρατάμε όμως μικρό καλάθι'!

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ "ΒΙΤΡΙΝΑ" ΤΗΣ ΜΙΤ
Θρίλερ στα τουρκοσυριακά σύνορα με την σύλληψη κατόπιν εντολής δικαστή ο οποίος αντιπολιτεύεται τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενός φορτίου όπλων προς τους ισλαμιστές της Συρίας το οποίο μετέφερε η κατά τα άλλα "ειδική" ΜΚΟ ΙΗΗ η οποία είχε προκαλέσει το μακελειό στο Μααβί Μαρμαρά.
Η συγκεκριμένη οργάνωση, τελεί υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ φυσικά της οποίας αξιωματούχος επέβαινε στο συγκεκριμένο κονβόι φορτηγών!
Το επίμαχο φορτίο φέρεται να κατασχέθηκε χθες το βράδυ από τη στρατοχωροφυλακή ενώ μετέφερε, αντί για ανθρωπιστική βοήθεια, όπλα και πυρομαχικά από την Τουρκία στη Συρία.
Το νέο επεισόδιο  σύμφωνα με πληροφορίες εντάσσεται στο πλαίσιο της κρίσης μεταξύ κυβέρνησης Ερντογάν και του Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς εκτιμάται ότι το κίνημα Γκιουλέν προσπαθεί να χτυπήσει την τουρκική κυβέρνηση αποκαλύπτοντας τον ρόλο της εντός της Συρίας, και ξεμπροστιάζοντας τον Ερντογάν ως χρηματοδότη και εφοδιαστή τρομοκρατών.
Ήδη έχει κατηγορηθεί από τους Ισραηλινούς και τον αμερικανικό τύπο ως χρηματοδότης της τρομοκρατικής παλαιστινιακής σουνιτικής Χαμάς.
Η πληροφορία ότι φορτηγά μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά στην Συρία δόθηκε στην στρατοχωφυλακή χθες το απόγευμα. Η στρατοχωροφυλακή αμέσως ενημέρωσε την εισαγγελία η οποία κινήθηκε άμεσα ζητώντας να γίνει έρευνα στο φορτηγό ενώ μετέβαινε από την επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) προς τα σύνορα με τη Συρία.
Πληροφορίες χθες το βράδυ έλεγαν ότι έγινε έρευνα και βρέθηκαν στα φορτηγά όπλα και πυρομαχικά. Στους συλληφθέντες ήταν και ένας οδηγός συριακής καταγωγής.
Το θέμα έγινε πιο περίπλοκο όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους Τούρκους ήταν εκπρόσωπος της ΜΙΤ ο οποίος μόλις αποκάλυψε την ταυτότητά του δεν επέτρεψε να γίνει έρευνα στα φορτηγά. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά παρενέβη επίσης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερο το φορτηγό.
Η εφημερίδα Ραντικάλ η οποία είχε αποκαλύψει πρώτη το θέμα επικαλέστηκε πηγές σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό ανήκει στην τουρκική ισλαμική οργάνωση IHH (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας) η οποία πρόσκειται στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόκειται για την ίδια οργάνωση η οποία τον Μάιο του 2010 είχε οργανώσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Παλαιστίνη με το Μαβί Μαρμαρά η οποία κατέληξε σε τραγωδία έπειτα από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και τραυματίες.
Χθες το βράδυ η IHH εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας μαύρη προπαγάνδα τον ισχυρισμό ότι το φορτηγό ανήκει στην οργάνωση και εντάσσοντας τις συκοφαντίες, όπως τις χαρακτήρισε, στο πλαίσιο της επιχείρησης της 17ης Δεκεμβρίου εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.
Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, διέψευσε την εμπλοκή της με την υπόθεση αυτή λέγοντας το εξής καταπληκτικό:
"Η οργάνωσή μας δε έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή".
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τον πόλεμο μεταξύ των δύο ισλαμικών πόλων της Τουρκίας (ο ένας είναι του αμερικανοκίνητου Φ.Γκιουλέν, και ο άλλος του Ρ.Τ.Ερντογάν) ο οποίος κλιμακώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου με τις συλλήψεις των υιών τριών Υπουργών και επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον Ταγίπ Ερντογάν για σκάνδαλα διαφθοράς.
Η διαμάχη τώρα είναι μεταξύ της ΜΙΤ η οποία ελέγχεται από τον Τούρκο Πρωθυπουργό και εισαγγελέων οι οποίοι εξακολουθούν να ελέγχονται από το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν, και πρώην συμμάχων του Ρ.Τ.Ερντογάν όταν με την βοήθειά τους "ξεδόντιαζε" το κεμαλικό κατεστημένο.
Πάντως και τον περασμένο μήνα είχε κατασχεθεί άλλο ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά στα Άδανα το οποίο κατευθυνόταν προς την Συρία προφανώς για να τα παραδώσει στην Αλ Κάιντα. Και τότε η IHH είχε δηλώσει ότι δεν είχε καμία σχέση με το φορτηγό.
Εν κατακλείδι αυτό που παραμένει είναι ότι πίσω από το μακελειό του Μααβί Μαρμαρά βρισκόταν η ίδια η ΜΙΤ, καί όσο ο πολεμος μεταξύ του Ερντογάν και του Φ.Γκιουλέν κρατεί το "ξεβράκωμα" θα συνεχιστέι, και θα μαθευτούν και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr