Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Εχλεύασε το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, το υπέρτατο και σωστικό Μυστήριο της αμωμήτου πίστεώς μας, της αγίας Ορθοδοξίας μας!

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΧΡΕΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ .........ΔΙΑΒΟΛΟΥ!, 

                    Εάν δεν ήμασταν ενσυνείδητος ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ,  μάλιστα δέ και κληρικός, τότε χωρίς δισταγμό  θα χρησιμοποιούσαμε όλες τίς υβριστικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου, για να στηλιτεύσουμε την παντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της περιφερείας Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, περί του οποίου εκτενέστερον θα ομιλήσουμε παρακάτω. Θα χρησιμοποιούσαμε, επαναλαμβάνω,  όλες τις λέξεις που θά είχαν ως πρώτο συνθετικό τους το επίθετο "παλιός", θα άρχιζαν δηλ. με πρώτο συνθετικό το γνωστό επίθετο "παλιό-...", όπως παλιάτσος, (=μίμος πανηγυριών, μεταφορικώς δε γελοίος, τιποτένιος, καθώς διαβάζουμε στο λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη στη σελ 665).
Χωρίς δισταγμό, επαναλαμβάνουμε, θα χρησιμοποιούσαμε όλες εκείνες τις λέξεις που θά άρχιζαν με πρώτο συνθετικό τους το επίθετο "παλιός", όπως παλιόπαιδο, παλιόμουτρο, παλιάνθρωπος, παλιοχαρακτήρας, παλιοτόμαρο, παλιόσκυλο, παλιόπραμα, παλιοκτήνος, παλιοκάθαρμα και τα  παρόμοια, καθώς η λέξη "παλιο-" δέχεται ως δεύτερο συνθετικό  της άλλες λέξεις, που έχουν την σημασία του φθαρμένου, του άχρηστου ή και του φαύλου, γενικώς του αχρείου (βλ. Τεγόπουλος- Φυτράκης "Μικρό Ελληνικό Λεξικό", Έκδοσις 1995, σελ. 665).   Θα χρησιμοποιούσαμε, λοιπόν, όλες αυτές τις λέξεις, οι οποίες απαξιώνουν  και ευτελίζουν τόν άνθρωπο, μόνο καί μόνο επειδή ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, ως όργανο του Διαβόλου, αποτόλμησε να χλευάσει ό,τι πιό ιερό και άγιο έχουμε ως άνθρωπος!
Εχλεύασε το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, το υπέρτατο και σωστικό Μυστήριο της αμωμήτου πίστεώς μας, της αγίας  Ορθοδοξίας μας! Με τον τρόπο αυτό προσέβαλε καί εξύβρισε, εμμέσως πλήν σαφώς, τό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Σωτήρος μας, του υπέρ ημών σταυρωθέντος και παθόντος! Δυστυχώς δε ο διαβολοκίνητος αυτός άνθρωπος στο ανόσιο αυτό έργο του παρέσυρε ως ολοπρόθυμο συνεργό καί παρταινέρ του τήν Βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου! Καμαρώστε τους, αγαπητοί μου Καστοριανοί, πιστοί χριστιανοί της περιοχής! 
                 Να όμως που η χριστιανική μας ιδιότης, μάλιστα δε η του Κληρικού, δεν μας επιτρέπει να επιδείξουμε μία τέτοια συμπεριφορά! Μπορούμε να εκδηλώσουμε την οργή μας, μπορούμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση της ψυχής μας, αλλά δεν πρέπει να αμαρτήσουμε! Ο Απ. Παύλος μας λέγει: "οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε" (Εφεσ. 4,26). Ως εκ τούτου, λοιπόν, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λέξεις ταπεινωτικές, οι οποίες ευτελίζουν ένα πρόσωπο! Αλλοιώς και τά δύο αυτά υποκείμενα, και τα δύο αυτά ανθρωπάκια, θα τα φτύναμε κατά πρόσωπο! Ας έχουν χάρη, αφού μας εμποδίζει το ιερατικό μας σχήμα. 'Ετσι, λοιπόν, καταπιέζοντας την ψυχή μας, κατ' ανάγκην θα είμεθα αυστηρός μεν κριτής των, αλλά με ευπρεπή τρόπο.  
**************************
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
_____________Εδιαβάσαμε στα e-mails, είδαμε άλλωστε και στους δέκτες της τηλεοράσεως, ότι εκεί πανω στην περιοχή της Καστοριάς, και συγκεκριμε΄να στο Άργος Ορεστικό, κατά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ένας ταλαίωρος άνθρωπος,  που ακούει στό όνομα Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καί δηλώνει ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, στο τοπικό Καρναβάλι  ντύθηκε Ορθόδοξος ιερεύς, ανέβηκε στο καρναβαλικό άρμα  καί -κρατώντας στα χέρια του ένα αντικείμενο, που έμοιαζε με το Άγιο Ποτήριο- προσκαλούσε τους καρναβαλιστές θεατές να προσέλθουν και να μεταλάβουν απο τά "χεράκια" του, δηλ. απ' τα χέρια ενός κυριαρχημένου από τόν Διάβολο υποκειμένου, να μεταλάβουν δήθεν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού! Μόνον ο Διάβολος θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σχέδιο γελοιοποιήσεως  του πιό ιερού Μυστηρίου των Ορθοδόξων!Με τον τρόπο αυτό λοιπόν εχλεύασε το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας! 
____________Εκεί, δυστυχώς, στο "τσακίρ κέφι" του Καρναβάλου η Βουλευτης της Νέας
Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου προσήλθε μεπροθυμία για να "μεταλάβει" απ' τα χεράκια αυτού του χλευάζοντος το Χριστό μας ανθρώπου! Πλήν όμως με τον τρόπο της αυτό η αφελής -τουλάχιστον- Βουλευτίνα απέδειξε, ότι το πολιτικό Σύστημα πάσχει σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κατεστημένου, απο τό ένα άκρο έως το άλλο! Πολλοί, ευτυχώς όχι όλοι, Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί πολιτικάντηδες, Πράσινοι, Κόκκινοι και Γαλάζιοι, συνωστίζονται όχι μόνον στο πλιατσικολόϊ του Δημόσιου Χρήματος, αλλά καί στο ποιός πρώτος θα περιφρονήσει της Ορθόδοξη Εκκλησία, την Μητέρα και Τροφό του Έθνους! 
_____________Αρκετοί Άρχιερείς, με πρώτο τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και με κορυφαίο μεταξύ αυτών τον Μακαριώτατο 'Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έσπευσαν να καταγγείλουν το γεγονός καί νά καταδικάσουν τον δράστη αυτού του ανοσιουργήματος, τον Βαγγελάκη καλέ, της Καστοριάς! Ιδού η δήλωση του Αρχιεπισκόπου, όπως παρουσιάσθηκε από τήν Romfea.gr:  "Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο".
___________'Εμείς όμως όχι με ανάλατα λόγια, αλλά με το δικό μας σκληρό τρόπο θα προχωρήσουμε λίγο πάρα πέρα τον συλλογισμό μας. Δέχομαι, αγαπητέ Βαγγελάκη Διαμαντόπουλε, και σε αποκαλώ έτσι γιατί μονάχα "ΚΥΡΙΟ" δεν μπορώ να σε προσφωνήσω, δέχομαι, λέγω,  να μου υβρίσεις τόν Πατέρα μου, την Μητέρα μου ή και εμέ τον ίδιο! Αλλά με κανένα τρόπο δεν σου επιτρέπω να γελειοποιείς, να χλευάζεις και να ειρωνεύεσαι τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας μου! Με κανένα τρόπο δεν σου επιτρέπω να ταπεινώνεις τα ιερά και ψυχοσωτήρια Μυστήρια της Ορθοδοξίας μας! Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν σου παρέχει ένα τέτοιο δικαίωμα! 
___________Εφ' όσον, λοιπόν, ζείς και πολιτεύεσαι στην Δημοκρατική Ελλάδα, μάλιστα δέ έχεις και την ιδιότητα του Βουλευτού, δεν μπορείς παρά νά σέβεσαι την θρησκεία μου, η οποία άλλωστε είναι και η Επίσημη Θρησκεία του Κράτους!  Μπορείς να μήν την ασπάζεσαι, αλλά δεν μπορείς να την υβρίζεις! Επί τέλους, παλιομοδίτη Βουλευτή, δεν έμαθες ποτέ, ότι όλα αυτά ήσαν τα τεχνάσματα, που εφαρμόσθηκαν στο πάλαι ποτέ Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μπολσεβίκων, αλλά τελικά ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ! Αν μη τι άλλο, λοιπόν, είσαι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ! Ιδεολογικά μυρίζεις μούχλα! 
___________Βγές, παλιομοδίτη άνθρωπε, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και κάτσε με τον εαυτό σου σε ένα δωμάτιο να χλευάζεις ό,τι δεν σ' αρέσει. Όχι όμως δημοσίως! 
___________Από τη θέση αυτή σε καταγγέλλω δημοσίως: 

  1. πρός τήν Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ύπατη Εκκλησιαστική Αρχή του τόπου μας και 
  2. πρός τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ
_________Με αυτά τα ολίγα, πλην όμως άκρως λυπηρά, επισφραγίζουμε σήμερα τον εορταστικό κύκλο των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Εισφραγίζοντας, απευθυνόμεθα πρός τους ευσεβεις χριστιανούς: 
Αγαπητοί μου, ξυπνήστε από τον λήθαργο! Η Ελλάδα μας χάνεται! Η Ορθοδοξία μας χλευάζεται και διώκεται! Διαμαρτυρηθείτε, ξεσηκωθείτε, φωνάξτε, γράψτε στις εφημερίδες, στα Πολιτικά Κόμματα, στους δράστες της ασεβείας. Η σιωπή και η αδράνεια σημαίνει συνενοχή!  Βγήτε στους δρόμους, διαμαρτυρηθείτε όχι μόνον για τα οικονομικά σας προβλήματα! Αλλά για την Ορθοδοξία μας και για την Ελλάδα μας!  Στη Χώρα αυτή ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Υπάρχουν και υγιείς Δυνάμεις, αλλά δεν τολμούν, καθ' όσον  οι Έλληνες σήμερα φαίνεται να ανήκουν σε τρεις σχηματισμούς: 1ον) Στους Βολεμμένους! 2ον) Στούς  Τυφλωμένους από την κομματική αφοσίωση! Και 3ον) Στούς Αφελείς!  
 _____________Σας εύχομαι μια καλύτερη χρονιά καί μια καλύτερη τύχη, η οποία όμως δεν μπορεί να έλθει, όταν διώκεται ο Χριστός από την καθημερινή ζωή μας! Ας ξαναγίνουμε ζωντανά κύτταρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας!  Αλλοιώς η ζωή μας θα μετατρέπεται σε μια κόλαση! 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 7 Ιανουαρίου 2014 

**********************
1. Πρός 
τήν Διαρκή Ιεράν Σύνοδον
της Εκκλησίας της Ελλάδος
 ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

       Ευλαβώς αναφερόμεθα πρός Υμάς δημοσίως, διότι τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως πρέπει και να ελέγχωνται, διά νά Σας καταγγείλουμε την ασεβέστατη συμπεριφορά του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Βουλευτού της Καστορίας στο πολιτικό σχηματισμό "ΣΥΡΙΖΑ".
       Σύμφωνα με τούς ιερούς Κανόνες ο άνθρωπος αυτός πρέπει αμέσως να αποκοπή από το Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός εάν δηλώσει δημοσίως την ειλικρινή μετάνοιά του
        'Επικαλούμεθα τις διατάξεις του 65ου Κανόνος (Κανών ΞΕ¨΄) της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου και παρακαλούμεν Υμάς θερμώς, όπως εφαρμόσετε ταύτας αναλογικώς στην προκειμένη περίπτωση. Ο ιερός Κανών ορίζει τά εξής:  
                 "Τας εν ταις νουμηνίαις υπό τινων πρό των οικείων εργαστηρίων ή οίκων αναπτομένας πυρκαιάς, ας και υπεράλλεσθαί τινες, κατά τι έθος αρχαίον, επιληρούσιν, από του παρόντος καταργηθήναι προστάσσομεν. Ός τις ουν τοιούτό τι πράξοι, ει με Κληρικός είη, καθαιρείσθω, ει δέ λαϊκός, αφοριζέσθω" (βλ. Πηδάλιον., σελ. 278).
    Δηλ: Επειδή, κατά μίμησιν των Ελλήνων και εθνικών, μερικοί Χριστιανοί άναπταν έμπροσθεν εις τα εργαστήρια και οικίας των πυρκαϊάς, τας οποίας επήδων και διεπέρνουν επάνωθν η Σύνοδος αύτη τους μεν Κληρικούς, όπου πράξουν το τοιούτον εις το εξής, καθαιρεί, τους δε λαϊκούς αφορίζει" (ένθ. ανωτ.) 
           Επομένως άνευ περιστροφών, παρεκβάσεων, δικαιολογιών κλπ., μάλιστα δε  άνευ αναβολής, Σας παρακαλούμεν, όπως -εφαρμόζοντες τις διατάξεις του άρθρου 4 εδάφ. θ' του Νόμου 590/1977- επιβάλετε αμέσως την ποινήν του αφορισμού στον υβριστή των ιερών Μυστηρίων της αμωμήτου ημών πίστεως. 
          Υποβάλλομεν δημοσίως το αίτημά μας, ώστε  έκαστος εξ ημών νά αναλάβη τις ευθύνες του έναντι του Σωτήρος Χριστού και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας μας.
 Επί δε τούτοις διατελούμεν
Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
   
******************************

2. 
Αξιότιμον Κύριον
Αλέξιον Τσίπραν
Αρχηγόν του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε Αρχηγέ,
           'Ενα Μέλος του Κόμματός Σας, ο Βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, με πράξεις και ενέργειες, οι οποίες συνετελέσθησαν δημοσίως, προσέβαλε το μέγιστο των ιερών Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τήν οποίαν ως Ιεράρχης διακονώ και της αμωμήτου πίστεως των Ορθοδόξων, την οποίαν πρεσβεύω! 
              Σας παρακαλώ και Σας προσκαλώ να λάβετε θέση επάνω στο ζήτημα αυτό, από το οποίο συγκλονίζεται η Κοινή Γνώμη. Είναι άραγε γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο χλευασμός των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας;  Εάν όχι, προτίθεσθε να λάβετε μέτρα κατά του δράστου αυτής της βεβήλου συμπεριφοράς, όστις τυγχάνει Μέλος της παρατάξεώς Σας; 
              Μετά τιμής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

******************************
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ!
Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 
ΑΝΗΚΕΙ 
ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΧΩΡΟ!

Στον αναρχικό χώρο δήλωσε ότι ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης». Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει ότι οι παραδοχές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι «οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλία), που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».

Μάλιστα πρόσθεσε, σε ότι αφορά τον ίδιον: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», επισημαίνοντας: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης».

Σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».

«Μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα»

«Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, το 2008, ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ, με ανακοίνωσή της.

Μάλιστα η ΝΔ θέτει μια σειρά έξι ερωτημάτων στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: :

«1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η "αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία".

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του "τον τσελεμεντέ του αναρχικού".

6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν "επανάσταση και εξέγερση"».

«Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως "χαφιεδίστικη, την ανακοίνωση της Ν.Δ." για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους "κουκουλοφόρους", αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως "κουκουλοφόρος".

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει...

Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
IEFIMERIDA