Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Απειλή μνημονίου στα εθνικά θέματα

'ενσωμάτωση στην καταβόθρα του «τουρκισμού»,'
Η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μας και η υπαγωγή της στην κηδεμονία των δανειστών έχουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Τα βραχυπρόθεσμα είναι ορατά σε όλους: αυτοκτονίες λόγω απελπισίας, φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας, ύφεση, ανεργία, όξυνση των κοινωνικών εντάσεων, γενική κατήφεια και έλλειψη οράματος για το μέλλον.
Τα παραπάνω προβλήματα μπορεί να επήλθαν σχεδόν ταυτόχρονα με την πρόσδεσή μας στο άρμα της τρόικας, αλλά θα μας απασχολούν για αρκετά χρόνια. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες σίγουρα δεν είναι άμεσα «εισπράξιμες» από τους πολίτες, όμως συνιστούν μέγιστη απειλή για το εθνικό σκάφος. Μπορούν -κυριολεκτικά- να το βυθίσουν για αιώνες στην άβυσσο της υποτέλειας και της δορυφοροποίησης προς την Τουρκία.

Οι προθέσεις των Τούρκων για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρες και πάγιες. Τις διατηρούν απαράλλαχτες από την εποχή της μάχης στο Μαντζικέρτ. Επέκταση, κατάκτηση και ενσωμάτωση στην καταβόθρα του «τουρκισμού», ο οποίος ενίοτε μεταμφιέζεται σε «οθωμανισμό» ή «νεο-οθωμανισμό». Οι επιγραφές στη σαρκοφάγο αλλάζουν αλλά όχι η μυρωδιά της θανάτωσης της ελευθερίας μας.

Ακόμη κι αν θέλαμε να το λησμονήσουμε, μας το υπενθύμισε και ο διαφημισμένος ως «ειρηνόφιλος» κ. Ερντογάν, με πρόσφατες δηλώσεις του, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ απεφάνθη ότι στην έννοια της... Θράκης, όπως την αντιλαμβάνεται η Τουρκία, περιλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη!

Τώρα η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει το πακέτο των τουρκικών αξιώσεων, για το Κυπριακό, που θα μεταφέρει στις βαλίτσες του ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, κ. Νταβούτογλου. Η επίσκεψη του εισηγητή της θεωρίας του νεο-οθωμανισμού στη χώρα μας τίποτε καλό δεν αναμένεται να αποφέρει - ειδικά από τη στιγμή που τα εξωτερικά μας ζητήματα «χειρίζεται» ο αδέξιος αρχηγός του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος.

Από τη δική μας πλευρά απαιτείται εξαιρετικά μεγάλη επιφύλαξη και αποφασιστικότητα συνάμα. Οι απώλειες στην οικονομία μπορούν να αναπληρωθούν σε σχετικά σύντομο διάστημα, αν όλα πάνε κατ' ευχήν. Οι ήττες στα εθνικά θέματα χρειάζονται αιώνες για να... ξεπλυθούν.
dimokratianews.gr