Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έχει πάθει ‘μεγάλη ζημιά’ ο Έλληνας. Ένας πακιστανός νεκρός 10,000 χιλιάδες διαδηλωτές και έλληνες στο Σύνταγμα! Δυο νεκροί έλληνες, πλήρης αδιαφορία!!!


Πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα,
κατέκλυσε την πλατεία Ομονοίας, απ' όπου ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού, και στη συνέχεια την πλατεία Συντάγματος. Υπολογίζεται ότι λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 10. 000 άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια. Σε εξέλιξη η συναυλία στο Σύνταγμα.
Φωτογραφία: Στέλιος ΣτεφάνουΦωτογραφία: Στέλιος ΣτεφάνουΦωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΦωτογραφία του Σπύρου Τσακίρη

Φωτογραφία: Στέλιος ΣτεφάνουΦωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΦωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΦωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Συγκινητικό ήταν το τελευταίο αντίο στο νεαρό Πακιστανό, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα. Περίπου 300 συμπατριώτες του μετέφεραν τη σωρό στην πλατεία Κοτζιά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μετανάστη, και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, έως ανύπαρκτη.
Φωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΦωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΗ διεθνής αλληλεγγύη

Ενώ από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες ταξίδεψαν για την πανελλαδική διαδήλωση και συναυλία, το διεθνές ενδιαφέρον για την 19η Γενάρη εξελίχθηκε στην διοργάνωση την ίδια μέρα αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα στην Ελλάδα.

Ετσι, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» γίνονται την ίδια μέρα, Σάββατο, κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, σε μια σειρά από χώρες και πόλεις: Στη Μ. Βρετανία, η οργάνωση Unite Against Fascism καλεί σε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Στην Ιρλανδία, συγκέντρωση οργανώνεται έξω από την Ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία στο Ντέρυ . Στην Καταλονία, συγκέντρωση οργανώνεται στο Ελληνικό Προξενείο στη Βαρκελώνη καθώς και εκδήλωση στην Οσόνα . Στη Γαλλία, δράσεις αλληλεγγύης θα γίνουν στο Παρίσι και τη Λυών. Στη Φινλανδία, συγκέντρωση προγραμματίζεται στο Τάμπερε. Στις ΗΠΑ, συγκεντρώσεις έξω από ελληνικά προξενεία θα γίνουν σε Σικάγο και Νέα Υόρκη. Επίσης, στο Εδιμβούργο, την Κοπεγχάγη και στις Βρυξέλλες.

Στους διαδηλωτές της Αθήνας προστίθενται μεγάλη αντιπροσωπεία από τη Βρετανία από την κίνηση United Against Fascism και η κίνηση Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινημάτων κατά του Ρατσισμού από τη Γαλλία, με το πανό " “Europe against neo – Nazism”.
Φωτογραφίες: Στέλιος ΣτεφάνουΦωτογραφίες: Στέλιος ΣτεφάνουΦωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΦωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΦωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΦωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΦωτογραφία του Σπύρου ΤσακίρηΦωτογραφία του Σπύρου Τσακίρη22.30: Η συναυλία φτάνει στο τέλος της. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αποχωρεί από το Σύνταγμα.
20.20: Η συναυλία ακόμη συνεχίζεται και αρκετός κόσμος βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Έχουν ήδη εμφανιστεί οι Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαίνηδες, ο Μάνος Πυροβολάκης, οι ElektroBalkana, o Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ αυτή τη στιγμή παίζουν οι Burger Project.
18.00: Αυτή τη στιγμή πάνω στη σκηνή είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ ο κόσμος παραμένει στην πλατεία Συντάγματος.
17.00: Η συναυλία έχει αρχίσει ήδη και ο κόσμος που παραμένει στο Σύνταγμα φωνάζει συνθήματα, όπως "Φασίστες σκοτώνουν εργάτες". Τη συναυλία άνοιξε ο MC YINKA, και ακολουθούν τα ροκ συγκροτήματα.
16.40: Συγκινητικά τα πανό των μικρών μαθητών "Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά", αλλά και των εκατοντάδων πολιτών που έφθασαν με πούλμαν και πλοία από τις άλλες πόλεις της χώρας. Οπως και το πανό με το προτραίτο του δολοφονημένου μετανάστη «Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Σεχζάτ Λουκμαν», της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος
16.15: Με αφρικανικά τύμπανα και χορό, υποδέχτηκαν στο Σύνταγμα την κεφαλή της πορείας, οι κοινότητες αφρικανών γυναικών, ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές.
Εντυπωσιακή η παρουσία των αντιφασιστών οπαδών της ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. από μέρες είχαν ανακοινώσει οι ομάδες antifa των ομάδων, την συμμεττοχή και υποστήριξή τους στο σημερινό συλλαλητήριο.
Με συνθήματα "Ολοι μαζί να σβήσουν οι ναζί", "Ποτέ πια φασισμός", "Ρατσισμός, ο πολιτισμός των ηλιθίων", χιλιάδες διαδηλωτές, νέοι, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ζήσει τα μαρτυρικά χρόνια της χούντας, οικογένειες ολόκληρες, πολλοί μετανάστες, περπατώντας χιλιόμετρα ελλείψει μετρό, πλημμυρίζουν το κέντρο της Αθήνας. Πολλοί, μην μπορώντας να προσεγγίσουν την Ομόνοια, καταφθάνουν κατευθείαν στο Σύνταγμα, όπου από ώρα σε ώρα αρχίζει η μεγάλη συναυλία.
15:50: Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται το συλλαλητήριο.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=337245