Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο εκδημοκρατισμός της Συρίας: φετφά, απαγωγές, εκτοπισμοί, μαζικές εκτελέσεις ...

ΦΕΤΦΑ
Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο της Xριστιανοφοβίας επικαλούμενο το πρακτορείο Fides 6 /04 /2013 στο Υοutube αναρτήθηκε ένα βίντεο με την φετφά που εξέδωσε ο σείχης Γιασίρ Αλ Αζλαουανί, ένας σαλαφιστής ιορδανικής καταγωγής που εδρεύει στην Δαμασκό κηρύττοντας ότι είναι νόμιμο οι αντίπαλοι του Άσσαντ να βιάζουν κάθε σύρια γυναίκα μη σουνίτισα. Σύμφωνα μ’ αυτόν, το να αιχμαλωτίζεις και να βιάζεις αλαουίτισες ή χριστιανές δεν αντιτίθεται στις αντιλήψεις του Κορανίου. Το Νοέμβριο εκδόθηκε στο Χαλέπι φετφά που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν υπό την απειλή αντιποίνων αναφέρει το ιστολόγιο Le Veilleur de Ninive. Στη Σαουδική Αραβία εκδόθηκε επίσης τηλεοπτική φετφά σύμφωνα με την οποία νομιμοποιείται ο αποκεφαλισμός των Συρίων και η πορνεία των γυναικών ή νικάχ, δηλαδή το λεγόμενο τζιχάντ γάμου προς ικανοποίηση των μαχητών (Tunisia secret)
ΑΠΑΓΩΓΕΣ
Το βελγικό θρησκευτικό ειδησεογραφικό infocatho επισημαίνει ότι τον Σεπτέμβρη ο σημερινός αγνοούμενος -απαχθείς, Γιοχάνα Ιμπραήμ, συροϊακωβίτης επίσκοπος Χαλεπίου, δήλωσε ότι « οι χριστιανοί φεύγουν από το Χαλέπι γιατί έγιναν θύματα επιθέσεων και απαγωγών με θηριώδη τρόπο. Οι δικοί τους είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τεράστια ποσά για την απελευθέρωσή τους ». Απαριθμεί περιπτώσεις :
 
Xαλέπι, 14/06/2012 : Απαγωγή 2 χριστιανών επιχειρηματιών. Πρόκειται για τον Νασρί Σαράφ που τον απήγαγαν ένοπλοι μπροστά από το σπίτι του, στην συνοικία Χαμντανιγιέχ. Μέλος της οικογενείας του δήλωσε ότι μια ένοπλη ομάδα ήρθε σ΄επαφή μαζί της και απαίτησε 250.000 ευρώ.Το θύμα είναι ο ιδιοκτήτης του Grand Hotel Planet του Χαλεπίου.Το ίδιο πρωί απήγαγαν και τον Ισχάν Μουράντ Aγκχα 46 ετών.Είναι ιδιοκτήτης της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ιμπν αλ Χαιτάν.
Χαλέπι , 26 /07/12 : Απαγωγή 6 εργαζομένων στην εταιρεία Al-Azzouz. Πρόκειται για τους Νιζάμ Χ. (τεχνικό προιστάμενο) , MM. Χαμπίμπ, M. Tόνυ και τους Aμπντουλάχ A. και Ραμί (μηχανικούς). Στις 04.08.2013 απελευθερώθηκαν, αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατέβαλε 20 εκατομύρια συριακές λίβρες.Αρχική απαίτηση των απαγωγέων ήταν 70 εκατομύρια λίβρες δηλ.1.000.000 δολάρια.
Δαμασκός, 21/10/2013 : Δύο χριστιανοί απήχθησαν και δολοφονήθηκαν. Ο ένας ήταν αδελφός κι ο άλλος εξάδελφος του π. Σαλαμί, εφημέριου σε καθολική εκκλησία της πρωτεύουσας που διατηρεί βυζαντινό τελετουργικό. Τα 2 άτομα κατευθύνονταν από το Κουσσέιρ στην Δαμασκό. Ένοπλοι τους σταμάτησαν, τους απήγαγαν και ζήτησαν 30.000 δολάρια από την οικογένεια τους. Δύο ώρες αργότερα οι ίδιοι επικοινώνησαν και τους ανακοίνωσαν την εκτέλεσή τους.( πρακτορείο Fides)
Χαλέπι, 16/10/12 : Tρεις νεαροί χριστιανοί απήχθησαν μέσα στα χωριά Κναγιέχ, Γιακουμπιέχ και Τζαιντέχ.Τους απήγαγαν ενώ δούλευαν στα χωράφια. Πρόκειται για τους Mιχαήλ Eσπέρ, Mικαέλ Kούρι και Ραέχ Χαζίμ.Τον τελευταίο, κατόρθωσε να τον απελευθερώσει ο Συριακός Στρατός. Η οικογένεια του δεύτερου όφειλε να καταβάλει 2.000.000 συριακές λίβρες ως λύτρα. (γαλλόφωνο ιστολόγιο για τη Μέση Ανατολή, Le veilleur de Ninive)
 
Ραμπλέχ, 24/09/12 : O « Ελεύθερος Συριακός Στρατός » απήγαγε 170 χριστιανούς μελκίτες.Έπειτα, αιχμαλώτισε άλλους 5, συνολικά 219 πρόσωπα. Απειλούσαν να τους σκοτώσουν αν ο Συριακός Στρατός δεν αποδεχόταν αναταλλαγή με κρατουμένους του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού ».Τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των ομήρων ανήλθε στους 240. Δεκαοκτώ γυναικόπαιδα απελευθερώθηκαν μετά την καταβολή λύτρων. Ζητούν από χωρικούς ιλιγγιώδη ποσά για την απελευθέρωση ομήρων. Οι απηχθέντες κρατούνταν σε σχολείο ( η πόλη Ραμπλέχ των 22.000 κατοίκων που είναι όλοι χριστιανοί βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Λίβανο) .
 
Το γαλλικό περιοδικό La Vie δημοσίευσε ότι οι χριστιανικές ενορίες της Συρίας λάνσαραν μια καμπάνια που τιτλοφορείται « εξαγοράστε την ελευθερία ενός χριστιανού » προκειμένου να απελευθερωθούν οι πατέρες Mισέλ Καγιάλ (αρμένιος) και Mαχέρ Mαφούζ (ελληνορθόδοξος), δύο πατέρες του Χαλεπίου που απήχθησαν στις 9 Φλεβάρη.Κατά τη διάρκεια της αποστολής απελευθέρωσής τους για την τελική ανταλλαγή λύτρων με ομήρων απήχθησαν και οι δυο επίσκοποι Χαλεπίου που είχαν αναλάβει τη διεκπεραίωση της επιχείρησης (22/04/13). Δεικτικά σχολιάζει ότι « κληρικοί και μοναχοί άλλοτε ασχολούνταν με την εξαγορά σκλάβων και φυλακισμένων σήμερα μετά από αιώνες ξαναγύρισαν στις ίδιες αγωνίες και τακτικές αντίδρασης ».
 
Χαλέπι, Μάρτιος 2013 : Γενικευμένες απαγωγές χριστιανών και αποκεφαλισμοί τους από αντάρτες τζιχαιστές . Ο μοναχός Φαντί αλ Χαμζί διηγείται: « ...σκότωσαν τον θείο μου γιατί ήταν χριστιανός. Αυτοί αρνούνται και την παραμικρή χριστιανική παρουσία στη Συρία ». (Gatestone Institute International Policy Council). Ο σύριος ιερέας Χαλεπίου Αντουάν Άουντο δήλωσε ότι για τους 2 ιερείς που απήχθησαν στις 9 Φλεβάρη απαιτήθηκαν 150.000 δολάρια.
 
« Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ»
Το Παρατηρητήριο της Xριστιανοφοβίας στις 24/10/2012 μετέδιδε ότι στόχοι των τρομοκρατών ήταν ήδη γηροκομεία, σχολεία, νοσοκομεία για να εξωθήσουν τους χριστιανούς σε φυγή. Σύμφωνα με έκθεση του Gatestone Institute International Policy Council το Μάρτιο του 2013 περίπου 30.000 χριστιανοί εκτοπίστηκαν από το Χαλέπι. Το Paris Match (3/05/2013) τιτλοφορεί αφιέρωμα : « Oι τελευταίοι χριστιανοί του Χαλεπίου», ενδεικτικό του ομολογιακού προγκρόμ που υπέστησαν. Η L΄ Orient le jour (22 /03 /2013) εκτιμούσε ότι 20.000 με 30.000 χριστιανοί εκτοπίστηκαν από το Χαλέπι ενώ το διεθνές ειδησεογραφικό ΑFP την ίδια ημερομηνία πιστοποιεί τον αριθμό των εκτοπισμένων και αναφέρει ότι στην αρχή του πολέμου το Χαλέπι απαριθμούσε 160.000 χριστιανούς. Ο σύριος ιερέας Χαλεπίου Αντουάν Άουντο δήλωσε ότι για τους 2 ιερείς που απήχθησαν στις 9 Φλεβάρη απαιτήθηκαν 150.000 δολάρια.
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Χαλέπι, 14/03/13 (19.05 ): Εδώ και 3 ώρες όλες οι χριστιανικές γειτονιές που προστατεύονται από τον Συριακό στρατό βομβαρδίζονται ανελέητα από τον Ελεύθερο Συριακό στρατό των ανταρτών και την Αλ Νούσρα που αποπειρώνται να τις καταλάβουν. Ο κυβερνητικός στρατός ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους αύριο Πέμπτη. Ακούγονται θόρυβοι από τανκς, πυροβολισμοί, όλμοι. Η πόλη είναι πάντοτε χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Τα παράθυρα είναι κλειστά. Μετακινήσαμε ντουλάπες και τα κλείσαμε.Τα παιδιά κλαίνε, πολλοί προσεύχονται και οι επικοινωνίες είναι κομμένες. Με μια λέξη επικρατεί πανικός (δραματικές μαρτυρίες που φθάνουν από τη Συρία καταγράφει το Le Veilleur de Ninive ).
Xομς, 14/11/12 :Σημειώθηκαν πολλά κρούσματα βουβονικής χολέρας.Τα πτώματα που παρέμειναν καταβαραθρωμένα κάτω από τα ερείπια, η σκόνη και η βρωμιά που αναδύονταν από παντού, τα περιπλανώμενα ζώα που περιφέρονταν εδώ και εκεί αποτέλεσαν εστίες μόλυνσης που προσέβαλαν ανθρώπους και ζώα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εξάπλωση επιδημίας χολέρας στην πόλη. Η πόλη έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα (από μαρτυρία χριστιανού φαρμακοποιού που παραμένει στην πόλη προσφέροντας τις υπηρεσίες του και αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διατρέχει) .
Ρας ελ Αίν, 10.10.2012 : Το χριστιανικό αυτό χωριό, κυριεύθηκε χθές Παρασκευή από ένοπλες ομάδες ανταρτών με ουαχαμπίτικης προέλευσης οπλισμό.Το ανακατέλαβε ο Συριακός Στρατός αλλά σήμερα, 2.000 νέοι μισθοφόροι προερχόμενοι από Τουρκία το κατέλαβαν εκ νέου και σφαγίασαν όλους τους στρατιώτες που δεν είχαν άλλα μέσα για να αμυνθούν. Αιχμαλώτισαν τους χριστιανούς κατοίκους και τους εκτέλεσαν στην κεντρική πλατεία. Η συρορθόδοξη εκκλησία του χωριού λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.
 
Χαλέπι : Λιμός . Παρουσιάζεται έλλειψη σε ψωμί. Οι μάχες μένονταν αδιάκοπα μέσα στις συνοικίες της πόλης.Οβίδες παντού.Οι απαγωγές χριστιανών συνεχίζονται.Οι Σαλαφιστές έδωσαν εντολή να γίνει εκκαθάριση των χριστιανών στη « Γη του Iσλάμ » (« Νταρ αλ Ισλάμ »).
 
Xαλέπι , 25/10/12 (18 :45) : Οι μάχες αυτή τη μέρα έδειξαν την αποφασιστικότητα του Συριακού Στρατού να μπει στα χριστιανικούς συνοικισμούς και να τους προστατεύσει. Ένοπλοι του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » απήγαγαν νέους εισβάλλοντας στα σπίτια τους.
Δαμασκός , 27/08/12 : Οι οικογένειες διασκορπίστηκαν. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
 
Χαλέπι, 13/10/12 : Η επισκοπή των μελκιτών χτυπήθηκε με βόμβα. Ένας ιερέας είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Χαλέπι , 11/07/12 : Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι απαγωγές συνεχίζονται. Ο « Ελεύθερος Συριακός Στρατός » που ελέγχει μέρος της πόλης επέβαλε το κλείσιμο των καταστημάτων. Γιατροί και επιστήμονες δολοφονήθηκαν. Καρατόμησαν νεαρά άτομα.
Xαλέπι, 24/10/12 : Tην περασμένη εβδομάδα χτυπήθηκε με ρουκέτα ο Ιστορικός Ιερός Ναός της Θεοτόκου στην παλαιά πόλη όπου το ιερό υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στόχος έγινε και το επισκοπείο της Μητροπόλεως στην παλαιά πόλη επίσης, το κτήριο είναι τουλάχιστον 400 ετών, ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές κανένας από τους Ιερείς δεν τραυματίστηκε. (https://www.facebook.com/Met.Paul.Yazigi.Gr
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.
par Greek Orthodox Youth of Aleppo (Articles), mercredi 24 octobre 2012, 08:00)

ΑΙΤΙΑ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ιστορικός André Vorsov στη ρώσικη εφημερίδα Pravda , τονίζει ότι « η σύγκρουση στη Συρία έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή παραμένει στρατηγικός εταίρος του Ιράν ». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πτώση Άσσαντ « θα επέτρεπε στο Κατάρ να διοχετεύσει το αέριό του δια των αγωγών οδηγώντας το στα λιμάνια της Συρίας και από εκεί στην Ευρώπη. Αυτή η εξέλιξη θα αποδυνάμωνε την θέση του Ιράν και της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου ». Πρόσθεσε ότι « η αλλαγή εξουσίας σε Συρία και Ιράν που βρίσκονται κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας θα μεταβίβαζε την ένταση στην Κεντρική Ασία γεγονός που θα επέτρεπε στο ΝΑΤΟ να απειλήσει Ρωσία και Κίνα ». Συμπερασματικά καταλήγει : Πολεμούν την Συρία αλλά έχουν στραμμένα τα μάτια τους προς τη Ρωσία.
Το Gatestone Institute μεταδίδει ότι σε επίσημο δελτίο τύπου της η oργάνωση των « Αδελφών Μουσουλμάνων » της Συρίας, μέλος του « Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας » (που ηγείται ο Σάμπρα , πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησησης), αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες έχουν δημιουργήσει φάλαγγες ενόπλων και τις έθεσαν υπό την καθοδήγηση του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού ».

Το έγκριτο πολιτικό περιοδικό Courier International (ν.811) είχε θέσει το ερώτημα : «Tι απομένει από το χριστιανικό Χαλέπι ; ». Ήταν ο τίτλος αφιερώματος στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας των 2.000.000 κατοίκων, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, όπου το 10% είναι χριστιανοί. Επισημαίνει με νόημα :« Το 1900 οι χριστιανοί ήταν ακόμη πλειοψηφία στο Χαλέπι και πριν την άφιξη των Μαρονιτών , οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής ήταν όλοι Ελληνορθόδοξοι ».
Χαλέπι
Ελληνορθόδοξη Επισκοπή Χαλεπίου



Ελληνορθόδοξη Επισκοπή Χαλεπίου
Παιδί που έχει απαχθεί
Σιιτάκι που σκότωσαν μπροστά στους γονείς του