Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ομολογιακή συγκέντρωση τώρα για την βλάσθημη και αισχρή παράσταση.

 τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον!!! Περισσότερα από 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το θέατρο Χυτήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση «Corpus Christi».
Μέλη θρησκευτικών οργανώσεων ρασοφόροι και μοναχοί κρατώντας ελληνικές σημαίες και σταυρούς, βρίσκονται και σήμερα έξω από το Χυτήριο, ενώ το θέατρο έχουν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προς αποφυγή νέων επεισοδίων.
Το θεατρικό έργο Corpus Christi του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISANστο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του.
Η παράσταση παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους.
Παρακολουθούμε τον Ιησού από τη γέννησή του, σε ένα μοτέλ στην Εθνική Οδό, τις σχολικές του περιπέτειες έως τη Σταύρωση. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα παρουσιάζοντας την ιστορία δεκατριών νέων, οι σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα,την προδοσία.
Οι συντελεστές του έργου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη καθώς ιερωμένοι και λαϊκοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα χαρακτηρίζοντας την παράσταση του Λαέρτη Βασιλείου «προσβλητική». Το δικαστήριο πάντως έχει απορρίψει το αίτημα να μην ανέβει η παράσταση. protothema.gr