Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα για τους συνεχιζόμενους διωγμούς Ορθοδόξων, η αλήθεια θα διώκεται το ψέμα θα επιβραβεύεται!


 

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος μίλησε για την τελευταία αστυνομική έρευνα στο σπίτι του

Ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Κάνεβ Θεοδόσιος (Σνιγκιριόβ), ο οποίος τελεί υπό κατ' οίκον περιορισμό, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων» μίλησε για τις λεπτομέρειες της τελευταίας έρευνας των ειδικών υπηρεσιών ασφαλείας στην κατοικία του. Ο επίσκοπος επεσήμανε ότι ο κύριος σκοπός της έρευνας ήταν η κατάσχεση εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε για την καταγραφή των βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων.


Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Θεοδόσιος, «Σύμφωνα με απόφαση του ανακριτή, έψαχναν για όλα όσα μου έδιναν τη δυνατότητα να κάνω βιντεοσκοπημένα μηνύματα προς τους πιστούς. Αλλά, προφανώς, ο σιωπηλός σκοπός τους ήταν να μου κόψουν τη δυνατότητα να επιλύω γρήγορα τις υποθέσεις της Επισκοπής Τσερκάσι, την οποία διοικώ. Κατάσχεσαν όλα όσα μου έδιναν τη δυνατότητα να εργάζομαι εξ αποστάσεως με αλληλογραφία για θέματα της Επισκοπής: τον υπολογιστή της Επισκοπής, τους σκληρούς δίσκους με τα έγγραφα της Επισκοπής, ακόμη και ένα πρωτόγονο κινητό με πλήκτρα. Όλα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με το υποτιθέμενο «αδίκημα» που ερευνούσαν, αλλά παρ' όλα αυτά τα κατέσχεσαν όλα».

Εκτός από αυτό, ο ιεράρχης μίλησε και για ευτράπελα στιγμιότυπα στη διάρκεια της έρευνας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, «Ο ανθρώπινος παράγοντας πάντοτε παίζει ρόλο. Πολλά εξαρτώνται από το πολιτισμικό επίπεδο του κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από το επάγγελμά του, είτε είναι αστυνομικός είτε ταχυδρόμος είτε ιερέας. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Κάποιοι από αυτούς εκτελούσαν με ηρεμία το καθορισμένο διαδικαστικό καθήκον, ενώ άλλοι μου έλεγαν ότι «δεν υπάρχει Θεός, αλλά εκεί πάνω υπάρχει κάτι τι...», ότι «η εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα είναι νεκρή γλώσσα». Με κατηγορούσαν ότι το σύγγραμμά μου για την Ποιμαντική Θεολογία εκδόθηκε στα ρωσικά και ότι «δεν υπάρχουν αρκετά πατριωτικά σύμβολα» στο σπίτι μου, ενώ υπάρχει πορτραίτο-εικόνα του Αγίου Αυτοκράτορα Βασιλομάρτυρα Νικολάου Β΄. Οπότε, αναγκάστηκα παράλληλα με την έρευνα να κάνω στους αστυνομικούς διάλεξη με θέματα το Σύνταγμα της Ουκρανίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ιστορία των ευρωπαϊκών μοναρχιών και τις βάσεις της Ορθοδοξίας».

Θα σημειώσουμε ότι σε προγενέστερη ανάρτηση είχαμε ενημερώσει ότι ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος είχε μιλήσει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπου αναφέρθηκε στους συνεχιζόμενους διωγμούς εκ μέρους των ουκρανικών αρχών κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετάφραση για την πύλη gr.pravolsavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα


raskolam.net


11/1/2023

https://gr.pravoslavie.ru/157089.html